Tuhmien viestien lähettelyssä ovat hyvät neuvot kalliit.

Seksiviestien lähettely on melko yleistä. Sitä tekevät niin tavalliset kansalaiset kuin julkisuuden henkilötkin, mistä ovat osoituksena nettiin vuotaneet tiedot intiimeistä viesteistä niin Ilkka Kanervalta kuin maailman rikkaimmalta mieheltä, Jeff Bezosilta.

Seksiviestit ovat osa parisuhteita etenkin niiden alkuvaiheessa. Purdue University Fort Wayne –yliopiston psykologian professori Michelle Drouinin mukaan esimerkiksi nuorista amerikkalaisista yli 80 prosenttia on lähettänyt tai vastaanottanut tuhman viestin tai kuvan.

”Se on tapa muodostaa intiimiyttä kumppanin kanssa, kertoa sinulla olevan seksuaalisia ajatuksia hänestä, tuoda ilmi seksuaalisia suunnitelmia, joita saattaa olla mielessä myöhemmäksi”, hän kertoi.

”Tämä on nykyisin osa normatiivista seksuaalista kokemusta”, Drouin lisäsi.

Seksiviestien lähettäminen ei kuitenkaan aina mene ihan nappiin, vaan lopputuloksena voi olla kiusallisia ja hieman nolojakin viestejä. Tämän takia HuffPost kysyikin asiantuntijoilta vinkkejä, miten hyviä seksiviestejä tehdään ja suomensimme vinkit alle.

Varmista, että se tapahtuu yhteisymmärryksessä

Tuskin lähettäisit pyytämättä kuvaa sukuelimistäsi tai rinnoistasi kenellekään? Seksivalmentaja Kenneth Playn mukaan sama pätee ei-toivottuihin seksiviesteihin. Lähetä sellainen vain, jos suhteessanne intiimiyden taso on sellainen, että sen lähettäminen on järkevää.

”Jos spämmäät tarjousta, on aivan sama kuinka hyvä tarjous on, se on silti spämmiä”, Play totesi.

”Varmista, että seksiviestien lähettäminen ei ole ei-toivottua, vaan toivottua ja odotettua”, hän jatkoi.

Pyri olemaan aito ja rehellinen tuntemuksistasi sen sijaan, että olisit liian seksikäs

Jos lähetät seksiviestejä harvoin tai olet vasta-alkaja niiden kanssa, ei sinun tarvitse kokea, että pitäisi olla todella rivo viesteissäsi. Kyse ei ole pornon tai eroottisen tarinan kirjoittamisesta, vaan koetat lähentyä kumppanisi kanssa seksikkäällä, aidolla tavalla. Jos sinua ujostuttaa, ovat emojit avuksi, kuten takapuolta ilmentävä persikka tai peniksen symbolina usein käytettävä munakoiso.

”Kerrytä odotuksia ja älä pelkää hassutella”, seksiterapeutti Heather McPherson neuvoi.

”Alkuun vihjailun käyttö voi olla avuksi. Ole hienovarainen siitä, mitä haluaisit tehdä hänen kanssaan tai ovelasti vihjaa johonkin aiempaan, yhteiseen kokemukseenne. Anna mielikuvituksen hoitaa loput”, hän selitti.

Muotoile viesti kumppanillesi sopivaksi

Käytä viestin muotoilussa apuna sitä, mitä tiedät hänestä seksuaalisessa mielessä. Voit pohjustaa viestejä hänen fantasioihinsa ja yhteisiin, kuumimpiin hetkiinne.

”Minä pidän siitä, kun saan seksiviestin, jonka lähettäjä todella tietää, mistä kiihotun ja pidän – olipa kyse kuvista tai sanoista – jotain, mikä luo tarinan, joka täydellisesti kutittelee aivojani ja kiihottaa minua”, Play totesi.

”Psykologinen kiihottuminen on niin voimakasta”, hän jatkoi.

Kuvaile, mitä teet – äläkä unohda yksityiskohtia

Tuhmien puhumisen ei tarvitse olla monimutkaista. Seksikolumnisti Dan Savage tiivisti sen niin, että parhaat tuhmat jutut ovat simppeleitä ja suoria: ”Kerro hänelle, mitä aiot tehdä, kerro hänelle mitä teet, kerro hänelle mitä teit.”

Samat yleiset ohjeet pätevät terapeutti Andrea Glikin mukaan tuhmien puhumisen lisäksi seksiviesteihin.

”Muistettava seksiviesti on mikä tahansa viesti, joka saa sinut tuntemaan, että henkilön kuvailevat asiat tapahtuvat parhaillaan”, hän sanoi ja painotti yksityiskohtien merkitystä.

Esimerkiksi sen sijaan, että kertoisit kumppanillesi, ettet malta odotaa pääseväsi sänkyyn hänen kanssaan, kerro hänelle, mitä aiot tehdä hänelle myöhemmin – sanasta sanaan.

”Kerro hänelle myös, miltä sinusta tuntuu”, Glik vinkkasi.

”Kirjoita ’Tuntisitpa, miten kovana/märkänä olen’, ’En pysty keskittymään. Ajattelevain sinua’ tai ’Tarvitsen kehoasi'”, hän jatkoi.

Jos saat seksiviestin tai alastonkuvan, osoita arvostavasi sitä

HuffPost muistutti myös viestittelyn etiketeistä: seksiviestiin vastatessa vastauksen ei pidä olla lyhyt. Jos olet saanut seksiviestin tai alastoman kuvan, on vastauksen parempi olla jotain muuta kuin peukkua näyttävä emoji.

”Ei ’hyvät tissit’-vastauksia. Kommentoi, mitä hänellä on yllään, taustaa, maisemaa, valoa ja käytä sivistynyttä kieltä”, Play neuvoi.

”Usein sanon itse esimerkiksi, että ’Rakastan tuota alaselkäsi kaarreta ja kuinka se jatkuu kauniiseen takamukseesi.’ Vastaukseen täytyy lisätä hieman runoutta”, hän selitti.

Tiivistettynä seksiviestien lähettäminen on yksinkertaista: varmista, että se tapahtuu yhteisymmärryksessä, tunnet vastaanottajasi ja olet hieman leikkisä.

Lähde: HuffPost