Asiantuntija väittää: Parien siirappiset julkaisut somessa voivat kieliä suhteen olevan ongelmissa

Siirappiset päivitykset eivät aina vastaa todellisuutta ja rakastuneelta vaikuttavien suhde voi olla ongelmissa.

Luultavasti jokaisen Facebook-kavereista tai Instagram-seurattavista löytyy niitä henkilöitä, jotka julkaisevat paljon imeliä päivityksiä parisuhteestaan. Hyvällä tolalla päivitysten perusteella oleva suhde voi kuitenkin todellisuudessa olla lähellä hajoamispistettä.

Parisuhdeasiantuntija, seksologi Nikki Goldsteinin mukaan ne, jotka vaikuttavat olevan kiintyneimpiä ja kiinnostuneita mainostamaan suhdettaan netissä, painiskelevat usein epävarmuuksien kanssa tai heillä on ongelmia kumppaninsa kanssa.

Goldstein kertoi Daily Mail Australialle, että parisuhteeseen liittyvien päivitysten tekemisessä on usein enemmän kyse muiden reaktioista kuin oman kumppanin kanssa koettujen onnellisten hetkien jakamisesta.

Goldstein näkee työssään ihmisten some-päivityksiä, mutta saa myös kuulla, mitä samoissa parisuhteissa tapahtuu suljettujen ovien takana.

”Mutta Facebook-syötettäni katsoessa kaikki vaikuttavat kertovan minulle olevansa onnensa kukkuloilla”, hän sanoi.

Pahimmillaan se on Goldsteinin mukaan ystävänpäivän aikaan, kun kumppanilta saatuja lahjoja tai tekoja hehkutetaan somessa.

”Usein ihmiset, jotka julkaisevat eniten, etsivät validointia suhteelleen muilta ihmisiltä sosiaalisessa mediassa”, seksologi sanoi.

”Tykkäykset ja kommentit voivat olla niin validoivia, että kun jollakin on todella vaikeaa, he saavat iloa niistä – ei eleen tehneestä ihmisestä, vaan siitä, mitä muut sanovat netissä”, Goldstein jatkoi.

Goldstein huomautti myös, kuinka usein voi nähdä ihmisten keskittyvän niin kovasti ottamaan relfietä (relationship selfie) ja valitsemaan oikean filtterin ja hashtagit, että itse hetki menee ohi.

”Miksi et ottaisi kuvaa, koska se on kiva muisto ja hetki, johon haluat palata? Parit ottavat näitä kuvia, laittavat ne suoraan nettiin ja sitten katsovat tykkäyksiä ja kommentteja sen sijaan, että olisivat kumppaniensa kanssa”, parisuhdeasiantuntija ihmetteli Daily Mailin haastattelussa.

Monet puhuvat omasta kumppanistaan some-julkaisujensa yhteydessä esimerkiksi omana kultana, rakkaana tai muuten tuovat esiin sen, että kyse on ’minun kumppanistani’. Tämä on Goldsteinin mukaan toinen huono merkki.

Daily Mailin mukaan Goldstein kertoi, että tällä tavoin jotkut parit koettavat näyttää omistajuutta julkaisuissaan, esimerkiksi viestittääkseen muita pysymään loitolla tai esitelläkseen uutta suhdetta ex-kumppanille.

Goldsteinin mukaan se kaikki on kuvateksteissä ja hashtageissa, jotka usein ovat kirjoitettu tyyliin ’minun kaikkeni, minun muruni, minun tyttöni, minun mieheni’. Tämä vaikuttaa asiantuntijan mukaan olevan viesti muille: ”Hei katsokaa naiset, katsokaa miehet, tämä tyyppi on minun.”

”Miksi ei julkaista kuvaa, koska se on onnellinen hetki tai hauska kuva tai koska se näyttää aidon onnen? Sen sijaan on monia ihmisiä, jotka haluavat pöyhkeillä ystävilleen ja maailmalle, että tämä tyyppi on minun”, Goldstein totesi.

Kaikki pariskunnat eivät halua tehdä julkaisuja sosiaaliseen mediaan, mutta jos itselläsi on tapana niin tehdä, on Goldsteinilla siihen neuvo.

”Pidä julkaisut hauskana ja viihdyttävänä muille – ei siirappisena ja omistavana”, hän vinkkasi.

”Kukaan ei halua nähdä julkaisua toisensa perään siitä, kuinka rakastunut olet ja kuinka mahtava tämä toinen ihminen on”, Goldstein jatkoi.

Goldsteinilla oli myös neuvonsa kaikille pareille, jotka kyseenalaitavat sen, mitä heidän some-syötteensä voivat viestiä heidän suhteestaan muille.

”Sinun pitäisi kysyä itseltäsi: ’Olemmeko samanlaisia oikeassa elämässä, pois näyttöjen luota ja olemmeko enemmän huolissaan siitä, minkälainen suhde oikeasti on vai kiinnostuneempia siitä, miltä se näyttää nettimaailmassa?'”, hän opasti.

Goldsteinin väitteille on myös saatu tukea aiemmissa tutkimuksissa. Olemme aiemmin kertoneet tutkimuksesta, jonka mukaan jatkuvasti Facebookissa parisuhdettaan hehkuttavat eivät ole niin onnellisia – voit lukea siitä lisää täällä.

Toinen tutkimus taas on selvittänyt, että usein parisuhteestaan Facebook-päivityksiä tekevillä on todennäköisemmin alhainen itsetunto. Tästä aiheesta voit lukea lisää täällä.

Mitä mieltä sinä olet seksologin ajatuksista? Jaa mietteesi kommenteissa!

Lähde: Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.