Asiantuntija kertoo myös minkälaisista kynsistä on kyse, kun puhutaan akryyli- tai geelikynsistä.

EverydayBeautyn kosmetologi-meikkaaja Katja Rantalan mukaan kynsimuodissa ovat tällä hetkellä omatekoisten koristeellisten sekä tummien lakkausten lisäksi rakennekynnet. Rantala kertoo, että rakennekynsissä on omat hyvät ja huonot puolensa.

”Voit saada pitkät, näyttävät kynnet nopeasti ilman lakan lohkeilua ja jatkuvan lakkaamisen vaivaa. Kynnet huolletaan noin kerran kuussa”, Rantala sanoo.

”Pahimmassa tapauksessa oma kyntesi kuitenkin vaurioituu, koska jatkuva hiominen rasittaa ja ohentaa kynnen rakennetta sekä saa kynnet katkeamaan ja lohkeilemaan helposti. Kynsi liuskoittuu”, Rantala kertoo huonoista puolista.

Rantalan mukaan kynnet kuitenkin uusitutuvat ja kasvavat ennalleen, mutta se vaatii hieman aikaa.

”Kynnen parantamiseen ja nopeampaan terveeksi kasvuun on saatavilla hoitovia ja kovettavia lakkoja. Lisäksi tietysti myös ruokavalio vaikuttaa paljon kynsien kuntoon ja kasvuun”, Rantala neuvoo.

Rakennekynsiä tehdään yleisimmin akryyli- tai geelikynsinä. Rantala vertaili kynsityyppejä toisiinsa.

Geelikynnet:

”Geelikynnet tehdään siten, että geeli kovetetaan UV- tai LED-valon avulla oman kynnen päälle. Geeli muodostaa oman kynnen päälle luonnollisen, suojaavan geelikuoren. Geeli voidaan laittaa joko oman kynnen päälle tai kynteen voidaan tehdä pituutta tipillä tai muotilla. Tippi on kynteen asetettava lisäpala, jolla kynsiin saadaan lisää pituutta ja haluttu muoto. Tipit liimataan luonnollisiin kynsiin siihen tarkoitetulla kynsiliimalla. Muotti asetetaan luonnollisen kynnen reunan alle, ja geeliä levitetään muotin päälle. Tämän jälkeen muotti irrotetaan. Geelikynnet ovat hajuttomia ja myrkyttömiä. Geelikynsien etuna on myös kynsien joustavuus. Jos haluat luopua geelikynsistäsi, ne voidaan poistaa geelinpoistoaineella”, Rantala kertoo.

Akryylikynnet:

”Akryylisekoitus on ilmakovetteista, joten et tarvitse valouunia toisin kuin geelikynsissä. Jos haluat kynsistä pitkät, voi akryylin alle liimata tipin eli irtokynnen. Pieni odottelu riittää kovettamaan levitetyn akryylin, tämän jälkeen levitetään vain lakka ja mahdolliset koristelut. Akryylikynsien materiaali on kovaa eikä se ole kovinkaan joustava – esimerkiksi jos kynsi iskeytyy johonkin, saattaa kova akryyli vääntää oman kynnen ennemmin kuin akryyli hajoaisi. Akryylikynnet ovat todella kestävät, ne eivät irtoa tai lohkeile helposti. Lohkeaminen tapahtuu vain todella kovassa iskussa tai jos huoltoväli on venynyt todella pitkäksi eikä kynnellä ole enää tarvittavaa tukea. Akryylikynnet voi poistaa asetonin sekä kynsiporan avulla”, Rantala sanoo.

Kommentit

Kommenttia