Google-sovelluksen puhekomentojen avulla Android-puhelimien käyttäjät voivat tehdä ”taikoja”.

Android-puhelimia käyttävät voivat kuvitella olevansa velhoja tai noitia ja loihtia Harry Potterista tuttuja taikoja puhelimillaan, kertoo Telegraph. Googlen puhekomentojen avulla Android-käyttäjien pitäisi pystyä tekemään kolmea eri loitsua ja Google tiedotti siitä blogissaan.

Jotta loitsuja voi tehdä, täytyy puhelimessa olla Ok Google käytössä, minkä voit aktivoida Google-sovelluksen asetuksissa – lue täältä ohjeet. Sen jälkeen loitsuja voi tehdä joko sanomalla OK Google ja sitten loitun nimen tai painamalla sovelluksen hakukentässä mikrofonin kuvaa ja sitten sanomalla taikasanan.

Ensimmäinen loitsuista on Lumos, joka Potter-maailmassa tekee valon taikasauvan päähän, mutta Android-puhelimissa se sytyttää taskulampun. Nox on tämän loitsun vastine ja sen sanomalla taskulampun valo sammuu, kun taas kolmas loitsu Silencio, hiljennysloitsu, tekee puhelimesi äänettömäksi.

Taikaominaisuus on lisätty Potter-maailmaan sijoittuvan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan ensi-illan alla. Elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 23. marraskuuta ja sijoittuu vuoden 1926 New Yorkiin.

Telegraphin mukaan Google on lisännyt myös tulevasta elokuvasta tuttuja paikkoja Googlen Street View -näkymään. Jos Google Mapsissa tekee fantastic beasts -haun, pääsee näin katsomaan vuoden 1926 New Yorkia ja valitsemaan neljä elokuvassa nähtävää paikkaa, joiden tiloja tutkia.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Google on lisännyt johonkin elokuvaan liittyen ominaisuuksia. Telegraphin mukaan ennen Star Wars: The Force Awakens -elokuvaa Google esitteli Jedi-valomiekkapelin ja lisäsi moniin sovelluksiin Star Wars -kuvakkeita.

Lähde: Telegraph