Aamu on helppo aloittaa tuttujen tapojen mukaisesti kupilla kahvia, mutta oikeastaan sinun tulisi vaihtaa kupillinen sumppia lasilliseen tai useampaan vettä! Veden juomisella heti herättyäsi on nimittäin merkittäviä vaikutuksia kehoosi niin terveyden kun ulkonäönkin puolesta. Lisää siis aamuinen veden juonti rutiineihisi ja kehosi kiittää!

 1. Nesteytystä
  Oletko huomannut, että herätessäsi suusi on yön jäljiltä karhea ja kuiva kuin hiekkapaperi? Tämä johtuu siitä, että kehosi kuivuu nukkuessasi. Aivan kuin tankkaisit autosi, sinun pitää aamulla myös tankata lisää vettä kehoosi. Kupillinen kahvia vain pahentaa huonoa nestetasapainoa, joten hylkää sumppi ja valitse sen sijaan lasillinen vettä. Olet sen juotuasi virkeämpi ja energisempi, terveytesi kohenee ja olet paremmalla tuulella koko päivän.

 2. Skarppausta aivotoimintaan
  Aivosi koostuvat yli 70 %:sti vedestä, joten niiden nesteytys on otettava vakavasti. Säännöllinen vedenjuonti parantaa aivojen suorituskykyä ja muistia. Mikäli nestetasapainosi ei ole kohdillaan, voit tuntea itsesi väsyneeksi ja sinulla voi olla mielialan heilahteluja. Lasillinen vettä esiin, siis!

 3. Puhtia aineenvaihduntaan
  Vesi on äärimmäisen tärkeä osa painonpudotusta, sillä ilman riittävää vedenjuontia aineenvaihduntasi yskii kuin vanha juna. Kun juot tarpeeksi vettä, syöt automaattisesti myös vähemmän kaloreita, sillä janon tunne saattaa huijata sinua luulemaan, että olet nälkäinen. Riittävä vedenjuonti saattaa jopa tehostaa kalorien palamista päivän aikana. Jos veden juonti tuntuu alkuun hankalalta, laita herätyskello soimaan säännöllisin väliajoin ja muistuttamaan sinua kun on aika juoda!

 4. Huuhtele myrkyt pois
  Yksi tai kaksi lasillista vettä aamuisin auttaa sinua huuhtelemaan yön aikana kerääntyneet myrkyt pois elimistöstäsi. Myös monen aamuisin kokema ummetuksen tunne saattaa ratketa aamuisella vedenjuonnilla.

 5. Taudit kuriin ja immuniteetti uudelle tasolle
  Aamuinen vedenjuonti parantaa myös immuunijärjestelmääsi, jolloin riskisi sairastua erilaisiin tauteihin pienentyy. Kukapa haluaisi sairastua flunssaa, kun sitä voi ehkäistä näin helpolla keinolla!

 6. Ihosta hehkuva ja kosteutettu
  Myös ihosi kiittää sinua muun kehon lailla, kun juot riittävästi vettä. Sen lisäksi, että ihosi alkaa hehkua, riittävä vedenjuonti myös taistelee ihollesi muodostuvia ryppyjä vastaan!

Jaa nämä ohjeet terveydestään kiinnostuneille ystävillesi ja ottakaa tapa osaksi aamurutiinianne!

Lähde: Celebs Pulse