Äiti listasi 20 asiaa, joihin synnyttäneet naiset voivat samaistua ja jotka hän halusi äidiksi aikovien saavan tietää.

Äitiydestä bloggaava Bekki Pope on koomisesti käynyt läpi asioita, jotka tulevat tutuksi, kun on ”työntänyt vauvan ulos”. Facebookissa Mummy Mumbles -sivullaan brittiäiti julkaisi kirjoituksen, jossa hän listaa 20 asiaa tiedoksi synnytyksen jälkeisistä hetkistä.

HuffPostin mukaan Pope synnytyksen jälkeen kirjoitti rehellisen listauksen tuntemuksistaan. Listauksessaan hän mainitsee niin ensimmäiset vessareissut synnytyksen jälkeen kuin kirjoittaa sairaalassa olemisesta – alla muutama esimerkki listatuista asioista:

”Ensimmäinen pissa. Ota kannu mukaasi ja kaada se yllesi kuin koettaisit olla tähti jossain erittäin häiritsevässä pornoelokuvassa. Se auttaa.”

”Vauvasi näyttää oudolta. Todella oudolta. ’Voi miten söpö/niin kaunis vauva’ jne sanotaan sinulle ja hyväksyt muiden mielipiteet, mutta sinulle hän näyttää karvattomalta, hieman violetilta vanhalta papalta, jolla on kuivunutta verta ja ihoa kiinni sen ryppyisissä kasvoissa.”

”Sinut halutaan käyttämään ehkäisyä heti. Lukemattomat hoitajat tulevat puhumaan kanssasi siitä, kuinka hedelmällinen olet ja kuinka todennäköisesti tulet raskaaksi uudelleen. He kuitenkin unohtavat yhden tärkeän asian – et koskaan enää harrasta seksiä. Et koskaan enää halua nähdä penistä uudelleen. Ja jos sellainen tulee lähellesi, todennäköisesti tuhoat sen kaikkien naisten puolesta. Loppu.”

”Kaikki, ketkä olet koskaan tavannut, haluavat tulla sairaalaan katsomaan sinua. Ihmiset innostuvat liikaa sairaalassa vierailusta. He tuntevat olonsa VIP:ksi kävellessään osastolle. Sinä olet VIP – very in pain person. Ja näytät ja tunnet olosi kuolleeksi. Joten hyväksy vieraat, jos koet pystyväsi siihen. Olet edelleen pöllyssä lääkkeistä, että keskutelu aikuisten kanssa on kuin yrittäisi siivilöidä jauhoja kalastusverkolla. Kaikki vain pulppuaa ulos sinusta.”

Popen kirjoitus lähti leviämään netissä ja se on myös kerännyt kymmeniätuhansia kommentteja, joissa monet kertovat samaistuneensa Popen kaunistelemattoman rehelliseen, mutta huvittavaan tekstiin.

Pope kertoi HuffPostille julkaisseensa listauksen, koska hänen ollessa vielä raskaana, ei kukaan kertonut ”kammottavia yksityiskohtia” synnyttämisestä ja hän päätti tehdä sen itse muille äideille.

”Kaikki sanoivat, että synnytys on mahtavin asia ikinä ja se muuttaa elämäsi. Ja tietysti he olivat oikeassa, mutta sen koettuaan, oli myös paljon asioita, joista kukaan ei varoittanut minua ja tunsin olevani sen velkaa muille äideille, että annan rehellisen kertomuksen siitä, kuinka iso keho työntää pienen kehon ulos”, Pope sanoi.

Popen tärkein neuvo muille äideille on listauksen viimeinen kohta:

”Lakkaa huolehtimasta. Et ole supernainen. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin normaali eikä ole sellaista asiaa kuin täydellinen. Olet vauvallesi normaali. Olet vauvallesi täydellinen. Hän ei tuomitse sinua. Hän on täysin riippuvainen sinusta ja toisesta ihmisestä vastuussa oleminen ei ole helppo nakki. Se on ’voi apua en pysty tähän’. Kyllä pystyt. Ja joka päivä se helpottuu. Hengitä äiti”, Pope kirjoittaa.

Voit lukea äidin kirjoituksen kokonaan alta. Myöhemmin hän kirjoitti myös tuntemuksista synnytyksen jälkeisestä päivästä ja voit lukea sen täällä.

20 things to know when you’ve just pushed out a baby:
1. The after pains. Pain. After. Who knew? When God designed women…

Julkaissut Mummy Mumbles 24. elokuuta 2016

Lähde: HuffPost