Äidin listauksesta tuli viraalihitti, johon monet vanhemmat ovat samaistuneet.

Äitinä oleminen ei ole aina helppoa, kun omat tavat toimia vanhemapana joutuvat muiden arvostelun ja kritiikin alle, mitä etenkin sosiaalinen media helpottaa suuresti. Tämä on tullut tutuksi myös fitness-bloggaaja Sia Cooperille, joka on saanut osansa ”olet huono äiti” -kommenteista netissä.

Floridasta kotoisin oleva kahden lapsen äiti pitää The Diary of a Fit Mommy -Instagram-sivua. Hänellä tuli mitta täytyyn kritisoinnista ja arvostelusta, joten hän julkaisi sivulla koostamansa listan pahimmista (ja parhaimmista) loukkauksista, joita hänelle on osoitettu aina, kun hän julkaisee somessa jotain.

”Olisin niin rikas, jos saisin 5 senttiä aina, kun minua sanotaan huonoksi äidiksi. Vaikuttaa lähes mahdottomalta olla oppikirjamaisesti tai poliittisesti korrektilla tavalla hyvä äiti nykypäivänä, koska kaikkialla on toinen äiti tuomitsemassa sinun valintojasi olla vanhempi. Olenko oikeassa”, Cooper kirjoittaa.

Sitten hän siirtyy itse asiaan ja listaa esimerkkejä syistä, miksi häntä on kutsuttu huonoksi äidiksi:

”Kuntoilin raskauden aikana.”

”Kuntoilen, kun minulla on ylipäänsä lapsia.”

”Koska välitän ulkonäöstäni ja terveydestäni.”

”Koska kuntoilin Targetissa.”

”Koska käytän säilykkeitä ja muovisia reunuksia Crock-Potissa.”

”Koska minulla on tatuointeja ja lävistyksiä.”

”Koska nautin toisinaan viiniä.”

”Koska annan lasteni käyttää teknologiaa.”

”Koska annan lasteni saada sokeria ja lasten hampurilaisaterioita toisinaan.”

”Koska en verhoudu vaatteisiin lasteni seurassa.”

”Koska vedän kokopäivätyötä kotoa käsin.”

”Koska nukun yhdessä lasteni kanssa.”

”Koska kerään urheiluautoja ja moottoripyöriä eli minulla on harrastus.”

”Koska otan aikaa itselleni.”

”Koska minulla on vatsalihakset.”

Cooperia ärsyttää eniten se, että muiden mielestä hänellä ei ole oikeutta ottaa aikaa itselleen ja huolehtia omasta vartalostaan, aivan kuin se veisi jotain pois hänen kyvystän olla vanhempi.

”Inspiroiduin listan kirjoittamiseen tunnettuani oloni uupuneeksi kaikkien negatiivisten, tuomitsevien äitien (ja ei-äitien) takia, ketkä trollaavat minua jokaisesta vanhemmuuteen liittyvästä päätöksestä, jonka teen”, Cooper kertoi listauksen synnyn taustoista Metrolle.

”Viime viikolla minua arvosteltiin, koska käytin muovisia Crock-Potin reunuksia ja se oli viimeinen pisara. Tajusin, että tätä tapahtuu jokaiselle äidille… ja se voi repiä rikki äidin itsevarmuutta ja olla haitaksi heille”, hän jatkoi.

”Joten halusin nousta vihaajia vastaan ja tukea kaikkia ’huonoja äitejä’, tukea heidän tapaansa olla vanhempi, vaikka se olisi erilainen kuin minun tai muiden. Se ei tarkoita, että se on väärin”, Cooper lisäsi.

Listauksensa yhteydessä Cooper kirjoittaakin, ettei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa olla vanhempi tai olla äiti.

”Olemme kaikki samassa kisassa ja teemme parhaamme. Äitiys ei ole yksi koko sopii kaikille -tyyppinen, vaan se mikä toimii yhdelle perheelle, ei välttämättä toimi toiselle. Millä oikeudella me siis tuomitsemme muiden äitien valintoja tai perusteluita”, Cooper kysyi kirjoituksessaan.

”Äitinä oleminen on jo vaikeaa ja jos kaikki seuraavat asiat tekevät minusta huonon äidin, sitten ylpeänä tuon sen esiin. Tämä on kaikille huonoille äideille”, hän päättää kirjoituksensa, jonka yhteydessä julkaisi itsestään kuvan juomassa viiniä suoraan pullosta urheiluvaatteissa, huono äiti -teksti kädessään ja hänen toinen lapsensa naama sottaisena hänen vierellään ja toinen tablettia selaamassa.

Metron mukaan muut äidit ottivat kirjoituksen ilolla vastaan ja kertoivat omista kokemuksistaan, kun heitä on häpäisty ja arvosteltu äitinä olemisesta. Cooper viestitti somessa häntä seuraavia unohtamaan vihaajat.

”Rohkaisen teitä kaikkia omaksumaan sen, miksi teitä on kutsuttu huonoksi äidiksi ja kantamaan sen ylpeänä. Ownaa se!”, Cooper totesi toisessa kirjoituksessa, jossa jatkoi samasta aiheesta.

”Vihaajille, pussaatko vatsalihaksiani”, hän jatkoi.

”Äitinä oleminen ei ole helppoa eikä ole olemassa väärää tapaa olla vanhempi, jos lapsiasi rakastetaan, he ovat terveitä ja heistä huolehditaan. Olenko oikeassa”, Cooper kysyi.

Alta voit lukea Cooperin kirjoitukset kokonaisuudessaan ja voit seurata häntä Instagramissa täällä.

Lähde: Metro