Kiusaaminen aiheutti tytölle ahdistusta, että hän saattoi oksentaa 20 kertaa tunnissa läpi yön.

Äidin julkaisema kirjoitus tyttärensä kokemasta koulukiusaamisesta ja sydäntä särkevä kuva kiusaamisen seurauksista on alkanut levitä Facebookissa. Carrie Golledgen julkaisemassa kuvassa 6-vuotias Sophia makaa sairaalasängyllä, vierellään pahvinen oksennusastia.

”Tätä kiusaaminen aiheuttaa”, äidin kirjoitus alkaa.

Kirjoituksessa kolmen lapsen äiti kertoo, kuinka Sophia on lopettanut syömisen, itkenyt itsensä uneen ja kokenut niin voimakasta ahdistusta, että hän on oksenut 20 kertaa tunnissa läpi yön.

”Tämä on lapseni, jonka ’paras ystävä’ kohteli häntä emotionaalisesti kaltoin niin pitkään, että hän ajatteli sen olevan normaalia. Tämä on lapseni, joka on ollut lukuisia kertoja sairaalassa voituaan niin pahoin ahdituksen takia”, äiti kirjoittaa.

Äiti kertoi Mirror-lehdelle, että Sophiaa kiusasi tyttö, joka kertoi hänelle, mitä Sophia saa ja ei saa syödä ja esti muita lapsia leikkimästä hänen kanssaan.

”Asiat olivat niin huonosti kesälukukauden lopulla, että Sophia oli pois koulusta pari viikkoa, koska hänen pahoinvointinsa oli niin voimakasta – hän oli hereillä koko yön ja oksentamassa 20 kertaa tunnissa”, äiti sanoi.

Äidin mukaan Sophia itki heti päästyään koulusta kotiin ja itki siihen asti, kun meni nukkumaan. Jos tyttö koetti etääntyä häntä kiusaavista, pakottivat he Sophian kanssa leikkivät muut lapset jättämään hänet yksin.

”Joten hän oli eristäytynyt heistä, joihin hän koetti tutustua ja kaverustua”, äiti kertoi.

Koulussa tilanteelle ei tehty juuri mitään ja rehtorin ratkaisu oli ollut pitää tyttö sisällä leikkiaikana. Äidin kirjoituksen mukaan Sophiaa oli toruttu valehtelusta ja vanhemmille sanottiin, että ”kuusivuotiaat ovat vain kuusivuotiaita”.

Äidin mukaan koulu oli luvannut käsitellä asian siihen mennessä, kun Sophia palasi kouluun syyskuussa.

”Mutta 24 tuntia koulun jatkumisen jälkeen hän oli taas kotona itkemässä ja oksentamassa ja tärisemässä. Hän oli koko yön hereillä pahoinvoivana”, äiti sanoi Mirrorille.

Sophian vanhemmat päättivät lopulta, että tyttö vaihtaa koulua ja samalla hänen veljensä vaihtoi koulua. Uudessa koulussa Sophia on ollut paljon onnellisempi ja edennyt harppauksin.

”Yhdessä vaiheessa olimme usein sairaalassa, missä he tutkivat oliko Sophialla Crohnin tauti tai ärtyneen suolen oireyhtymä tai paksusuolentulehdus – hänelle tehtiin verikokeita ja kuvauksia”, äiti muisteli.

”Mutta heti kun hänet otettiin pois koulusta, hänen terveytensä parani, hän sai lisää painoa ja hän on saanut kasvupyrähdyksen”, äiti jatkoi.

”Ensimmäistä kertaa noin vuoteen hän on tullut koulusta kotiin ja kertonut meille, mitä on tehnyt päivän aikana ja kenen kaikkien kanssa on leikkinyt”, äiti lisäsi.

Äidille lapsensa kärsimyksen seuraaminen oli sydäntä särkevää. Hän päätti kertoa Sophian tarinan korostaakseen sitä vahinkoa, mitä kiusaaminen voi tehdä.

”Olen saanut tuhansia viestejä vanhemmilta, jotka kiittelivät tarinan jakamisesta, koska heidän lapsensa käy sitä läpi. Ihmiset ovat kertoneet minulle 5-vuotiaastaan, joka on koettanut tehdä itsemurhan kiusaamisen takia. Särkee sydämen nähdä tällaisia viestejä”, äiti sanoi.

”Jos Sophian tarinan jakaminen auttaa muita, se on jotain, koska kukaan koulussa ei ole sanonut ’anteeksi, kun petimme sinut'”, hän jatkoi.

”On liikaa ihmisiä, jotka tuottavat pettymyksen lapsille”, äiti päätti.

Voit lukea alta äidin päivityksen kokonaan.

This is what bullying does…
This is my 6 year old daughter, hospitalised, due to bullying…
This is my child with…

Julkaissut Carrie Golledge Maanantai 29. lokakuu 2018

Lähde: Mirror