Tuntuuko sinusta, että kun olit lapsi, omilla vanhemmillasi olivat asiat paremmin hallinnassa kuin sinulla?

Ehkä nyt lapsuutta muistellessa muistat, kuinka hyvin vanhempasi osasivat organisoida asioita, pitää huolta esimerkiksi säännöllisistä ruoka-ajoista ja kodin siisteydestä. Onko sinulla vaikeuksia yrittää olla kunnollinen aikuinen? Tässä on sinulle hyviä uutisia, koska voit välillä yrittää mennä siitä mistä aita on matalin vaikuttamatta siltä, että et oikein osaa tai ehdi huolehtia asioista kuin aikuisen pitäisi. Tuollaisia vinkkejä on tässä alla seitsemän kappaletta.

1. Tee kahden minuutin mittainen kaapin siivoussuunnitelma.

Tee jo valmiiksi suunnitelma, jolla saat kotisi näyttämään siistiltä jo parissa minuutissa, jos kotiisi on tulossa yllätysvieraita. Toivotaan kuitenkin, että kukaan vieras ei avaa vierailulla kodissasi olevia kaappeja.

2. Käytä kimaltelevaa ja värikästä nauhaa päässäsi peittääksesi huonosti asettuneet hiuksesi.

Täydelliset ja tyylikkäät hiukset voivat vaatia liikaa aikaa ja vaivaa. Nauhat ja pannat pelastavat sellaisen hetken, kun hiuksesi näyttävät todella huonoilta etkä ehdi laittamaan niitä kuntoon.

3. Tarjoile valmisruokia hienoissa astioissa.

Joskus voi tarjoilla valmisruokaa, jos ei ehdi kokkaamaan. Kun laitat valmisruuat hienoisiin astioihin, näyttävät ne paremmalta ja siltä, että olet nähnyt niiden eteen vaivaa.

4. Pidä kosteuspyyhkeitä aina lähettyvilläsi

Keittiön lattiaan tulee helposti läikkiä sekä tietysti moneen muuhunkin kohti kotia. Moppia ei kannata kaivaa ihan jokaisen läikän takia esiin. Käytä sen sijaan kosteuspyyhkeitä, joilla saat pyyhittyä liat nopeasti pois.

5. Osta vain vaatteita, jotka eivät rypisty.

Kenellä on aikaa silittää vaatteita? Siksi kannattaa ostaa vain vaatteita, jotka eivät rypisty.

6. Säilytä autossasi vilttiä

Jos joku pyytää sinulta kyytiä ja autosi on kuin kaatopaikka täynnä roskia ja tavaroita, peitä ne viltillä. Siksi vilttiä kannattaa aina pitää mukana autossa. Voit säilyttää autossa myös kassia, johon saat nopeasti kerättyä roinat.

7. Kun menet kotoa ulos, niin ota paljon kuvia.

Kenenkään ei tarvitse tietää sitä, että vietit taas kerran lähes koko illan sohvalla. Kun esimerkiksi käytät koiraa lenkillä, ota kuva ja jaa se muille. Silloin heille tulee sinusta sellainen kuva, että olet todella aktiivinen, vaikka et sitä todellakaan olisi.

Aikuisena oleminen on uuvuttavaa, väsyttävää, turhauttavaa ja vaikeaa. Vaikka vanhemmillamme tuntuisi olleen kaikki hallinnassa, ehkä hekin käyttivät välillä jotain helpompia selviytymiskeinoja, joita eivät paljastaneet edes lapsillensa.

Lähde: Yourtango