Ahdistaako ainainen miellyttämisen halu? – 7 vinkkiä, joilla pääset eroon muiden miellyttämisestä

Oletko sellainen ihminen, joka pyrkii aina miellyttämään muita? Uskotko, että jos et tee niin, loukkaat tai annat itsestäsi välinpitämättömän kuvan?

Usein myös saatetaan luulla, että jos kieltäytyy, voi menettää jotain tärkeää, kuten vaikka työpaikan tai muiden ihmisten arvostuksen. Uskomuksemme ohjaavat meitä liian usein miellyttämään muita. Lue alta seitsemän hyvää vinkkiä, minkä avulla voit päästä eroon muiden miellyttämisen tarpeesta.

1. Ymmärrä, että joidenkin ihmisten kanssa kyse ei ole sinusta ja siitä, mitä teet

Jotkut ihmiset eivät vain ole mihinkään tyytyväisiä. Ei väliä mitä teet. Koska kyse ei ole siitä, mitä teet tai et tee. Ymmärtämällä tämän ja kuinka lopulta et voi saada kaikkia pitämään sinusta tai välttämään konflikteja riippumatta siitä, mitä teet, voit alkaa päästää irti itsellesi haitallisesta ajatuksesta, että sinun tulisi aina miellyttää tällaisia henkilöitä.

2. Opi sanomaan ei

Kun haluat miellyttää, on tietysti vaikea sanoa ei. Mutta se on elintärkeää omasta onnestasi, stressitasostasi ja halustasi elää omannäköistä elämää. Ei-sanan sanomista helpottaa, jos purat omaa suojamuuriasi, ja kerrot omat tarpeesi, lisäksi voit kiittää samalla, kun sinulta kysytään ja pitää sitä ystävällisyytenä, mutta ei on ei. Voit myös vedota oman ajan käyttöösi: sinulla ei ole aikaa. On ihan ok, vaikka saatat tuntea alkuun syyllisyyttä, se kuitenkin helpottuu, kun pistät itsesi etusijalle. Ajan myötä muut sopeutuvat, kun tarpeeksi toistat, sinulta ei vaadita sellaista, mitä et oikeasti halua tehdä.

3. Hyvä muistutus: Ihmiset eivät oikeasti todellakaan välitä niin paljon siitä, mitä sanot tai teet.

Me usein uskomme liioin siihen, että ihmiset välittävät paljon siitä, mitä sanomme tai teemme. Mutta totuus on, että vaikka sinä saatat olla päähenkilö omassa elämässäsi ja päässäsi, et ole sellainen muiden ihmisten elämässä. Ihmisillä on pää täynnä ajatuksia ja huolta omasta elämästään ja mm. ajatuksesta siitä, mitä muut ajattelevat heistä.

Tämä oivallus voi saada sinut tuntemaan itsesi vähemmän tärkeäksi ja olla myös hyvin vapauttavaa.

4. Opi käsittelemään kritiikkiä ja negatiisivia tunteita

Negatiiviset tunteet kuuluvat elämään ja kritiikin vastaanottaminen. Muista, vastahakoisuus saattaa aina nostattaa vastustusta vastapuolessa, mutta nämä tilanteet menevät ohi. Tätä tunnetta ei välttämättä edes huomenna muisteta.

5. Aseta itsellesi rajat

Jos sanot ei itsellesi ja asetat itsellesi muutaman lujan rajan, on ajan myötä helpompaa tehdä sama myös muille ihmisille. Nämä rajat voivat myös auttaa sinua keskittymään paremmin siihen, mikä on sinulle tärkeintä.

6. Vahvista itsetuntoasi

Miksi tämä on tärkeää? Se auttaa sinua olemaan vähemmän kiinnostunut siitä, että pitävätkö ihmiset sinusta vai eivät. Oman itsetunnon kehittäminen auttaa sinua myös suojautumaan negatiiviselta kritiikiltä paremmin.

7. Keskity siihen, mitä haluat elämääsi

Jos tiedät, mikä on sinulle tärkeintä ja keskität ajatuksesi siihen joka päivä, alat luonnollisesti sanoa ei ja lakata miellyttämästä muita, näin käytät energiaasi tarpeidesi tyydyttämiseen. Voit vaikka listata paperille sinulle tärkeitä asioita tai sellaista, mitä haluat vielä tehdä, jos haluat selkeyttää ajatuksiasi paremmin.

Jaa kavereille, joiden olisi mielestäsi hyvä sanoa ei!

Lähde: The Positivity Blog


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.