Alitajunta säätelee unia, joten niitä harvoin voi itse hallita, mutta mitä se tarkoittaa, kun suurin osa ihmisistä näkee samaa unta?

Arvatenkin seksiin liittyvät unet ovat hyvin yleisiä, sekä miehillä, että naisilla. Mutta yksi seksiin liittyvä uniaihe on kuitenkin varsin yleinen miesten keskuudessa: Tuoreen tutkimuksen mukaan, 92 % miehistä on nähnyt unta seksistä entisen kumppanin kanssa.

Pandemian vaikutus uniin

Viime vuoden lokakuussa julkaistun, IllicitEncouters-sivuston tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää yleisimmät seksiin liittyvät unet miesten ja naisten keskuudessa. Vain 54 % naisista on nähnyt unta seksistä entisen kumppanin kanssa, naisilla yleisin seksiin liittyvä uni liittyi seksiin ystävän kanssa. Mikä saa sitten miehet uneksimaan entisestä kumppanista?

Seksi- ja rakkausvalmentaja ja kirjailija Suzannah Weiss uskoo, että pandemia on aiheuttanut omalta osaltaan yleisen uniaiheen. On mahdollista, että yhteydenpito entiseen kumppaniin on yleistynyt ja myös lohtua haetaan ns. entisestä, tutusta elämästä, jossa entinen kumppani oli mukana. Uni seksistä entisen kumppanin kanssa saattaa myös kieliä siitä, että jotain on jäänyt selvittämättä edellisessä suhteessa.

Psykologi ja sukupuoli- ja läheisyysvalmentajan, tohtori Lori Beth Bisbeyn mielestä uni seksistä entisen kumppanin kanssa saattaa myös yksinkertaisesti kertoa siitä, että unen näkijä kaipaa sitä seksielämää, mitä koki entisen kumppanin kanssa. Bisbey huomauttaa, että on hyvin tavallista verrata nykyistä suhdettasi aiempiin.

Muita yleisiä seksiin liittyviä unia oli seksiuni, jossa jokin menee kiusallisesti pieleen, ryhmäseksiuni ja seksi julkkiksen kanssa.

Oletko sinä nähnyt unta seksistä entisen kumppanin kanssa? Jaa juttu ja aloita keskustelu ystävien kanssa!

Lähde: Best Life