Autosta kannattaa pitää hyvä huoli niin oman ja muiden turvallisuuden, kuin sen arvon säilyttämisen takia.

Tarkistamalla tietyt asiat säännöllisesti vältyt kalliilta remonteilta.

1. Pese auto sisältä ja ulkoa kerran kuukaudessa. Muista peilit!

Pinttynyt lika voi vaurioittaa autoa sisä- ja ulkopuolelta. Auton puhtaus (tai likaisuus) kertoo muille myös sinusta itsestäsi. Siistinä pidetty auto säilyttää jälleenmyyntiarvonsa paremmin. Pesun yhteydessä putsaa myös sivupeilit. On tärkeää pystyä näkemään muu liikenne kunnolla. Et varmaan itsekään halua, että edessäsi oleva ajaisi puolisokkona.

2. Vaihda autoon öljyt 8 000 – 12 000 kilometrin välein.

Eri autovalmistajien välillä on eroja siinä, kuinka usein öljyt kannattaa vaihtaa. Useimmat asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että autoon kannattaa vaihtaa öljyt säännöllisesti. Öljynvaihdon voi jättää suosiolla ammattilaisten tehtäväksi. Tarkista öljyt kerran kuukaudessa, sillä ilman öljyä moottori hajoaa ja sitä seuraa kallis remontti.

3. Tarkista rengaspaineet kerran kuukaudessa.

Huonot rengaspaineet voivat johtaa lukuisiin ongelmiin, kuten vaikeuttaa jarruttamista, aiheuttaa epävakautta, lisätä polttoaineen kulutusta ja tietenkin lopputuloksena on tyhjät renkaat. Rengaspaineiden tarkistaminen on ilmaista tai hyvin edullista, uudet renkaat eivät.

4. Vaihdata jarrupalat 40 000 kilometrin välein.

Jarrupalojen kunto voi olla hyvä tarkastuttaa ammatilaisella aina silloin tällöin. Jälleen kerran, vaihtotarpeen huomioiminen ajoissa säästää sinut isommalta ja kalliimmalta remontilta.

5. Vaihda heikot polttimot mahdollisimman pian.

Jonain päivänä et näe ajaa enää kunnolla, eikä sinua nähdä. Älä anna polttimoiden palaa liian himmeiksi, vaan vaihda ne heti kun huomaat valojen tehon alkavan heiketä.

6. Jos et aio ajaa hetkeen, säilytä auto asianmukaisella tavalla.

Jos seisotat autoa pitkään, pidä huoli että se on suojattu, puhdas ja moottoria käynnistetään välillä akun loppumisen estämiseksi.

7. Vaihda ilmansuodatin 50 000 kilometrin välein.

Likainen ilmansuodatin voi vaikuttaa kiihtyvyyteen ja tehdä autosta tehottomamman.

8. Pidä vakuutukset kunnossa.

Lähde: Buzzfeed