Ottaa oman aikansa, että jalat tottuvat uusiin kenkiin, mutta näillä kikoilla voit tehdä sen nopeammin.

Moni nainen suosii korkokenkiä matalien sijaan, mutta alkuun niiden käyttö voi olla hieman huojuvaa ja vie oman aikansa, että jalat tottuvat (uusiin) korkokenkiin. Onneksi on muutamia kikkoja, joita voit tehdä jopa ennen kenkien käyttöä, mitkä auttavat jalkojasi sopeutumaan korkokenkiin nopeammin.

Lue alta 8 tapaa, miten saat jalkasi omaksumaan uudet kenkäsi nopeasti.

1. Älä osta korkokenkiä aamulla

Mene kenkäostoksille ennemmin päivän päätteeksi; paras aika sovittaa kenkiä on silloin, kun jalkasi ovat väsyneet ja ehkä hieman turvonneet. Jos sovitetut korkokengät tuntuvat silloinkin todella hyvältä jalassa, niin hienoa! Siitä on hyvä aloittaa. Aamulla jalkasi voivat huijata sinua ja saatat ostaa kengät, jotka käyttössä eivät tuntuisi enää niin hyvältä.

2. Muista: laatu ennen määrää

On tärkeää sijoittaa hyviin, laadukkaisiin kenkiin. Niiden ei tarvitse olla kalleimmat mahdolliset, mutta ole varuillasi halpojen korkkareiden suhteen. Korkokenkien käyttö rasittaa jalkoja, joten on parempi käyttää hyviä kenkiä kuin pilata jalat nopeasti huonoilla.

3. Kävele kanta edellä

Jos asetat koko jalkasi maahan kerralla – kuin matalilla kengillä – saa se kävelysi näyttämään kömpelöltä. Kanta edellä, se tuntuu luonnollisimmalta.

4. Ota pieniä askeleita

Käytännössä kävelet varpaillasi. Kuvittele sitten, että ottaisit isoja askeleita varpaillaan – aika epäkäytännöllistä. Suojaa jalkojasi ja itseäsi ottamalla pieniä askeleita.

5. Nojaa taakse

Koeta muistuttaa itseäsi nojaamaan taakse, ei eteen ja pitämään hartiat takana. Se voi alkuun tuntua oudolta, mutta se tekee kävelystä helpompaa.

6. Kuvittele käveleväsi suoraa linjaa

Jos kuvittelet käveleväsi suoraa linjaa – kuin olisit muotinäytöksen lavalla – se todella auttaa.

7. Käytä hiustenkuivaajaa

Kun kenkäsi vasta muotoutuvat jalkoihisi, käytä sen edistämiseksi apunasi hiustenkuivaajaa.

8. Hio korkokenkiesi pohjat

Hankaamalla korkokenkien pohjia hiomapaperilla voit estää itseäsi liukastumasta liukkaalla lattialla tai märällä jalkakäytävällä – ei enää pyllähtämisiä kiireessä eikä siitä aiheutuvia naarmuja, haavoja tai mustelmia.

Lähde: Bustle