Joillekin orgasmin saaminen voi olla vaikeaa kumppanin kanssa tai ihan sooloseksissäkin.

On monia syitä, miksi suuren O: n saavuttaminen voi olla vaikeaa. Syyt voivat olla henkisiä tai fyysisiä. Monet ajattelevat sen saamista liikaa eikä sen, että sitä ei saa, pitäisi mitätöidä koko seksikokemusta. Siitä onkin hyvä aloittaa listaamaan seitsemän yleistä syytä, miksi orgasmia ei saa.

1. Liikaa paineita sen saamiseen

Jos yrittää liikaa, ei orgasmi ehkä tulekaan kovin helposti. Sen saaminen vaikeutuu, jos siitä aiheutuu liikaa paineita.

2. Huono seksuaalinen kasvatus

Kun ei tiedä kunnolla, miten orgasmin voi saada, on sen saaminen tietysti vaikeaa. Asiaan on hyvä perehtyä, jos siitä ei ole vielä saanut tarpeeksi tietoa.

3. Häpeäntunne

Jotkut saattavat hävetä seksinharrastamista, jolloin seksin huipennuskin jää helposti saamatta. Jokainen ansaitsee nautintoja, joten tästä ajattelutavasta kannattaa yrittää päästä eroon.

4. Lääkitys

Jotkut lääkkeet saattavat vähentää seksihaluja.

5. Liian vähän stimulaatiota.

Orgasmi voi vaatia paljon stimulaatiota, joka voi jäädä joskus liian vähäksi. Sitäkin kannattaa harjoitella millä tavalla se kannattaa tehdä esimerkiksi mihin kohtiin kehoa ja millä tyyleillä.

6. Fyysiset muutokset

Esimerkiksi hormonaaliset muutokset saattavat vaikuttaa siihen, kuinka helposti orgasmi tulee. Myös lantionpohjanlihakset ovat suuressa osassa orgasmin saamista, joten sielläkin tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa orgasmin saamiseen.

7. Kivunpelko

Jos seksi tehnyt joskus kipeää, voi sitä pelätä myöhemminkin, kun harrastaa seksiä. Silloin tuskin voi nauttia seksistä ja orgasmikin jää saamatta.

Lähde: Metro