Häpykarvoja voi siistiä vähän, mutta myös poistaa kokonaan tai tehdä niille jotain tästä välistä.

Ehkä mietit juuri häpykarvojesi siistimistä? Sitä ennen kannattaa lukea millä kaikilla tavoilla sen voi tehdä. Tässä on seitsemän tapaa, jotka esitellään Health -sivustolla.

1. Saksilla leikkaaminen

Kun käytät häpykarvojen siistimiseen saksia, se voisi olla se paras tekniikka. Se ei kuitenkaan käy silloin, jos haluat päästä eroon jokaisesta karvasta. Niillä voi tehdä hiukan siistimistä, mutta niiden käytössä on omat riskinsä. Voit esimerkiksi vahingossa vahingoitaa niillä itseäsi eli leikkaat alapäästä jotain muuta kuin karvoja. Auts!

2. Pinsetit

Pinsettien käyttö on tietysti aika hidasta ja se voi tehdä myös kipeää. Tällä tekniikalla karvat lähtevät irti ihan juuria myöten eikä se ärsytä ihoa.

3. Kemiallinen karvanpoistovoide

Jos haluat hoitaa ihonhoitorutiinisi luonnollisella tavalla, tämä ei ole silloin sinulle sopiva tapa. Karvanpoistovoide liuottaa karvat hyvin pois, mutta tämä ei ole ihan riskitön tapa. Se voi ärsyttää ihoa, joten tätä kannattaa kokeilla ensin varovasti.

4. Laserpoisto

Jos haluat, että karvat eivät kasvat pian uudelleen takaisin, on laserpoisto silloin sopiva tapa. Tässäkin tavassa voi olla sivuoireita, kuten ihon ärtyminen ja muutokset ihon pigmentaatiossa. Tämä toimii parhaiten, jos iho on vaalea ja karvat ovat tummia. Yksi kerta laserpoistossa ei kuitenkaan riitä, jotta tulokset ovat halutut.  

5. Elektrolyysi

Jos häpykarvat ovat harmaat tai vaaleat, on elektrolyysi silloin toimiva tapa karvojenpoistoon. Sillä voidaan poistaa myös ärsyttäviä sisäänpäin kasvaneita karvoja. Tällä keinolla karvat saadaan poistettua pysyvästi. Iho voi punoittaa tämän jälkeen, mutta vain hetken ajan. Tämä on turvallinen tapa, joka voi vaatia useamman poiston, jotta tulos on hyvä.

6. Partakoneella leikkaaminen

Myös partakone käy häpykarvojen leikkaamiseen, mutta se voi aiheuttaa helposti infektioita, jos ihoa rikkoutuu leikatessa. Siksi tätä ei kannata tehdä koskaan kuivalle iholle. Käytä apuna karvojenleikkaamiseen tarkoitettua geeliä tai vaikka nestemäistä saippuaa, kunhan et leikkaa kuivan ihon päältä. Äläkä leikkaa partakoneella sieltä, minne et näe, jotta ei tule mitään pahaa vahinkoa.

7.  Vahaus

Bikinivahaus on myös kätevä tapa, jonka jälkeen karvat eivät kasva kovin nopeasti takaisin. Vahan pitää olla puhdasta, jotta et saa siitä mitään infektiota. Tästä voi silti aiheutua iho-oireita esimerkiksi palovammoja, koska vaha, jota tässä käytetään, on kuumaa. Jos sinulla on herkkä iho, kannattaa valita häpykarvojen poistoon jokin toinen tapa.

Lue myös, miten aiemmin on uutisoitu vinkeistä, joilla voi poistaa kaikkia ihokarvoja.

Lähde: Health