Lemmikit tekevät onnellisemmaksi ja terveemmäksi, väittävät eri tutkimukset.

Lemmikit ovat monelle kuin perheenjäseniä ja tuovat elämään paljon iloa. Lemmikeillä on myös terveyshyötyjä, joita eri tutkimukset ovat tuoneet esiin.

Real Simple listasi viisi tapaa, miten lemmikit tekevät onnellisemmaksi ja terveemmäksi.

1. Ne ovat stressinpoistajia

Ajan viettäminen lemmikin kanssa voi helpottaa stressiä. Virginiassa sijaitsevan yliopiston tutkijat tutkivat koiraystävällistä, 450 työntekijän vähittäiskauppaa, jossa oli nin 20-30 koiraa minä tahansa päivänä. Tutkimus selvitti, mitä tapahtui työntekijöiden stressitasoille, kun he toivat koiransa töihin sen sijaan, että jättivät ne kotiin. Niiden päivien jälkeen, kun koira oli ollut työntekijän mukana töissä, hän koki stressitasojen laskeneen ja yksi neljännes työntekijöistä kertoi tehokkuutensa lisääntyneen.

2. Ne voivat auttaa yksinäisyyden ja ahdistuksen poistossa

Tutkijat pyysivät idaholaisyliopiston opiskelijoita arvioimaan yksinäisyyden ja ahdistuksen tunteitaan. Tämän jälkeen kampusalueelle tuotiin koulutettu terapiakoira Sophie, jota opiskelijat saivat silitellä sekä leikkiä koiran kanssa. Kun opiskelijoilta kysyttiin heidän negatiivisista tuntemuksista uudelleen, opiskelijat kertoivat 60 prosentin laskusta yksinäisyyden ja ahdistuksen suhteen.

3. Ne voivat parantaa immuunijärjestelmää

Wisconsinin yliopiston lääketieteellisen tekemän tutkimuksen mukaan vastasyntyneet, jotka elävät eläintaloudessa, voivat epätodennäköisemmin kärsiä allergioista kuin vastasyntyneet, joiden kodissa ei ole lemmikkiä. Tutkimuksessa lemmikkinä oli koira. Tutkimuksen mukaan esimerkiksi koiratalouksiin syntyneille lapsille kehittyi 15 prosenttia epätodennäköisemmin atooppista ihottumaa.

4. Ne pitävät aktiivisena

Koiranomistajilla on taipumusta liikkua enemmän. Yksi tutkimus seurasi 2 000 ihmisen kuntoilutottumuksia ja löydösten mukaan koiranomistajat ulkoiluttavat koiraan ja ovat näin paremmassa kunnossa ja vähemmän ylipainoisia kuin he, joilla ei ole koiraa. Toisen tutkimuksen mukaan säännöllisesti koiraansa ulkoiluttavat liikkuvat nopeammin ja pidempään kuin he, joilla ei ole koiraa. Vanhemmilla koiranomistajilla oli myös helpompaa arjessaan.

5. Ne ovat hyvästä sydämelle

Tutkimukset ovat osoittaneet lemmikkien olevan todella hyvästä sydämen terveydelle. Pienen tutkimuksen mukaan lemmikkejä omistavilla on alhaisemmat kolesteroli- ja triglyseriditasot sekä alhaisempi riski sairastua sydäntautiin. Erityisesti kissat voivat olla hyvästä sydämelle. Minnesotan yliopiston tutkimuksen mukaan riski kuolla sydänkohtaukseen oli 40 prosenttia korkeampi heillä, jotka eivät koskaan olleet omistaneet kissaa. Tutkimukseen osallistui yli 4 000 henkilöä.

Lähde: Real Simple


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia