Tiettyjä asioita muuttamalla tai välttämällä hiusvärin saa kestämään paremmin.

Hiusten värjääminen voi rasittaa hiuksia, joten värin toivoisi pysyvän hiuksissa mahdollisimman pitkään kirkkaana ja hyvänä. Myös tässä, kuten monessa muussakin asiassa, omilla toimilla on vaikutusta siihen, miten väri kestää.

Alla on viisi tapaa, joilla helposti pilaat värjätyt hiuksesi:

1. Peset hiukset liian usein

”Värin pahin vihollinen on vesi”, kertoo värjääjä Ruth Roche. Hiusvärissä olevat kemikaalit saavat hiuksen suojattomiksi veden vaikutuksia vastaan. Suihkussa käyminen on olennainen osa arkirutiineja, mutta suihkutottumuksia kannattaa hieman muuttaa, jotta väri säilyy paremmin. Procter & Gamble -yrityksen tiedemies Teca Gillespie neuvoo, että shampoon ja hoitoaineen käytön jälkeen ei kannata enää laittaa päätä veteen ja antaa veden valua pitkin hiuksia useiden minuuttien ajan. Sen lisäksi hiusten päivittäisen shampoopesun sijaan kannattaa kokeilla kuivashampoota hiusten juuriin imemään pois rasvaa. Näiden lisäksi myös veden lämpötilalla on väliä. ”Kuumuus suodattaa väriä nopeammin. Mitä kuumempaa vesi on, sitä nopeammin se kuluu”, sanoo Pantenella työskentelevä Jeni Thomas.

2. Et käytä värjätyille hiuksille tarkoitettua hoitoainetta

Värjätyt hiukset ovat todennäköisemmin kuivat ja hauraat, joten ne tarvitsevat niille tarkoitettua hoitoainetta. Säännöllisesti käytettynä hoitoaine luo suojan, joka auttaa värin haalistumisen estämisessä. Varmista, että käytät hoitoainetta joka kerta, kun peset värjätyt hiuksesi shampoolla. ”Sinun kannattaa todella pitää huolta, että laitat hoitoainetta hiusten pisimpiin osiin. Latvat voivat olla vuosia vanhat ja vaurioituneet, kun taas juuret ovat vain pari kuukautta vanhat”, Gillespie neuvoo.

3. Käytät liikaa kiharrinta, suoristusrautaa ja hiustenkuivaajaa

Värjätyt hiukset ovat haavoittuvaisempia kuumuudelle. Laita hiuksiisi kuumuudelta suojaavaa ainetta ennen kuin käytät vaikkapa kiharrinta, jotta hiuksesi eivät käristy.

4. Altistat hiuksiasi liikaa auringolle

Jos olet ajatellut viettää paljon aikaa auringossa, suojaa hiuksesi esimerkiksi hatulla, jotta aurinko ei haalista tai vaalenna väriä.

5. Värjäät uudelleen epätasaisesti

Kun värjäät juurikasvua pois, koeta varoa, ettet värjää niitä kohtia, jotka on jo värjätty, ettei jo värjättyjen hiusten sävy tummu. Jos haluat ottaa kuitenkin värjäykseen mukaan myös jo värjätyt hiukset, värjää juurikasvu ensin ja odota viisi minuuttia ennen kuin värjäät loput, jotta saat tasaisemman lopputuloksen. Ota huomioon myös väriaineen mukana tulleet ohjeet.

Lähde: Cosmopolitan