Tee se itse -tyylillä vanhojakin huulipunia voi vielä hyödyntää.

Löytyykö kotoasi kasoittain vanhoja huulipunia, joiden olemassa olon olet unohtanut, mutta et tohtisi heittää niitä menemään? Onneksi niistäkin voi ottaa vielä ilon irti.

Beauty High listasi 5 niksiä, joilla vanhat huulipunat voi hyödyntää.

Huulikiiltona

Sekoita huulipunaasi ja vaseliinia esimerkiksi kämmenselälläsi huulisiveltimellä. Kädellä sekoittaminen lämmittää tuotteen ja se auttaa sitä leviämään vaivatta huulillesi.

Huulten rajaukseen

Ota pieni huulisivellin ja käytä sitä huulipunassasi. Anna siveltimen kuivua hetki niin, että puna on tahmaista. Sen jälkeen rajaa huulesi kuin rajaisit ne kynällä ja täytä loput huulistasi valitsemallasi värillä. Paras puoli tässä on se, että jos sinulla on vaikeuksia löytää punaasi sopiva rajauskynä, kotitekoisella tavalla saat rajauksen häivyttymään helposti.

Voidemainen poskipuna

Sekoita huulipunaasi tippa arganöljyä stippling brush -meikkivoidesiveltimellä kämmenselällä. Taputtele tätä kevyesti poskipäillesi. Valitse hienovarainen sävy, sillä syvä kirsikanpunainen ei toimi poskilla yhtä hyvin kuin pinkkimäinen persikka.

Silmäluomille

Meikkitaiteilija Sharon Dowsett on laittanut muotinäytöksessä mallien silmäluomien ulkonurkkiin pinkkiä huulipunaa luodakseen leikkisän, prinsessamaisen fiiliksen. Jos tämä ei tunnu omalta jutulta, kokeile nudea tai ruskeaa väriä saadaksesi kiiltävän, läpikuultavan sävyn.

Sävytetty huulirasva

Ota osittain käytetty huulirasvapurkki ja lisää siihen noin neljännes tuubillisesta huulipunaa. Sekoita käyttäen joko sormeasi tai lusikan päätä ja saat tehtyä oman sävytetyn huulirasvasi.

Lähde: Beauty High