Olisitko uskonut, että nämä asiat voivat vaikuttaa naisten pidempään elinikään?

Olemme usein kuulleet, että naiset elävät miehiä pidempään, mutta olemme harvoin – jos koskaan – kuulleet tälle perusteluja. Nyt koossa on lista, joka selittää erikoisen ilmiön!

 1. Naiset eivät ota yhtä paljon riskejä
  Me kaikki nautimme jossain määrin riskien otosta ja adrenaliinista, mutta miesten ja naisten välillä on tässä suuri ero. Naiset suhtautuvat nimittäin paljon vakavammin vaaroihin, joita jotkin aktiviteetit tuovat mukanaan. Tämä johtuu aivojen etuotsalohkojen kehityksestä, joka on naisilla paljon nopeampaa kuin miehillä. Miehiä kuoleekin merkittävästi enemmän yllättäviin tapaturmiin kuin naisia.

 2. Sydänsairaudet alkavat myöhemmin
  Sydänsairaudet ovat olleet pitkään merkittävä kuolleisuuden aiheuttaja. Teknologian ja lääketieteen avulla sydänsairauksia on kuitenkin voitu hoitaa paljon aiempaa paremmin. Naisilla on tässäkin asiassa onnea matkassaan, sillä heillä sairastuminen sydän- ja verisuonisairauksiin tapahtuu keskimäärin vuosikymmen myöhemmin kuin miehillä. Tämä johtuu estrogeenin tuotannosta, joka pitää verisuonet hyvässä kunnossa.

 3. Enemmän sosiaalisia verkostoja
  Tutkimuksen mukaan riskisi kuolla terveysongelmiin puolittuu, jos sinulla on ympärilläsi hyviä ystäviä. Tämä selittääkin jälleen kerran, miksi naiset elävät miehiä pidempään. Miehillä nimittäin on usein tapana kärsiä stressaavista asioista ja huolista itsekseen, kun taas naiset puhuvat asioista ystävien kanssa. Onkin huomattu, että miehet, joilla on puoliso kelle puhua, elävät pidempään kuin he, keillä tätä mahdollisuutta ei ole.

 4. Naiset pitävät parempaa huolta terveydestään
  Naiset käyvät useammin lääkärissä terveysongelmien ilmaantuessa ja huolehtivat hyvinvoinnistaan käymällä vaikkapa testaamassa säännöllisesti kolesterolitasonsa. Miehillä on taipumusta siirtää lääkärissäkäyntiä tulevaisuuteen, sillä he pelkäävät usein, että saavat kuulla huonoja uutisia.

 5. Miehet vanhenevat nopeammin
  Miesten keho vanhenee naista nopeammin, eli vaikka mies ja nainen ovat syntyneet samana päivänä, miehen keho on vanhentunut nopeammin. Tämä pätee myös miesten immuunisysteemiin, joten miehet sairastuvat iäkkäänä helpommin.

Pidetään huolta elämämme miehistä ja heidän hyvinvoinnistaan! Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Celebs Pulse