Näitä paikkoja kannattaa välttää meikkien säilytyksen suhteen.

Meikkipussukan lisäksi meikkejä ja kauneustuotteita saattaa löytyä pitkin omaa kotia, mutta niiden säilytyspaikan suhteen kannattaisi kuitenkin olla tarkkana, jotta ne pysyvät hyvinä paremmin.

PureWow listasikin viisi paikkaa, joissa meikkejä ei koskaan pitäisi säilyttää.

1. Ikkunalaudalla

Ikkunalaudalla saatu auringonvalo ei tee meikeillesi yhtään hyvää – eikä myös ikkunasta läpi tuleva veto. Jatkuva lämpötilan vaihtelu saa etenkin voiteet ja rasvat separoitumaan ajan myötä. Laita tuotteesi sen sijaan vaikkapa makuuhuoneen hyllylle tai laatikkoon, jossa lämpötilat eivät pääse pilaamaan meikkejäsi.

2. Kylpyhuoneessa

Kylppärin peilikaapit ovat kätevä paikka säilyttää meikkejä, mutta ne ovat kuitenkin meikkien kannalta huonoin mahdollinen vaihtoehto. Suihkusta tuleva höyry synnyttää hometta ja bakteereja ajan myötä. Jos säilytät meikkejäsi peilikaapissa, kannattaa ne siirtää esimerkiksi yllä mainittuihin makuuhuoneen hyllyihin tai laatikkoihin.

3. Lähellä patteria

Tässä on sama periaate kuin kylpyhuoneen suhteen: rasvat ja hajuvedet eivät siedä lämpöä. Aktiiviset ainesosat ja öljyt hajoavat, mikä tekee kosmetiikkatuotteistasi vähemmän tehokkaat.

4. Jääkaapissa

Kaikkien tuotteiden suhteen jääkaappi ei ole huono säilytyspaikka, mutta suurin osa päivittäisistä kosmetiikkatuotteista on tarkoitettu säilytettäväksi huonelämpötilassa. Viileämmät olosuhteet voivat aiheuttaa muutoksia tuotteisiin. Luonnolliset tuotteet kannattaa kuitenkin säilyttää viileässä, koska niissä ei usein ole säilöntäaineita, kuten muissa tuotteissa.

5. Autossa

Oletko koskaan jättänyt huulipunaasi autoon ja palatessa löytänyt sen lammikkona sieltä, minne sen jätit? Tämä varmaan riittää kertomaan, miksi meikkejä ei kannata jättää autoon.

Lähde: PureWow