On olemassa paljon hyviä syitä sille, miksi kannattaa olla äiti vasta vanhemmalla iällä.

Ihmisillä on usein hyvin eriävät mielipiteet sen suhteen, onko parempi vaihtoehto olla nuori vai vanha äiti. Naiset tulevat nykyään vanhemmin äideiksi kuin ennen muinoin, joten myös käsitys siitä, mikä on nuori ja mikä vanha äiti, on muuttunut.

Kun aikoinaan nuoriksi äideiksi laskettiin vaikkapa 16-vuotiaat, nykyään vielä reilu parikymppisiäkin pidetään nuorina äiteinä. Naiset saavat lapsia nyt selkeästi vanhempana kuin ennen, ja moni saa ensimmäisen lapsensa vasta yli kolmekymppisenä.

Äidiksi tulemisen ikä jakaa paljon ihmisten mielipiteitä. Moni on sitä mieltä, että nuorena äitinä olemisessa on etunsa, kun taas osan mielestä on hyvä, että äidiksi tullaan vasta vanhempana.

Nämä ovat yleisiä syitä siihen, miksi monen mielestä on hyvä tulla äidiksi vasta vanhempana.

 1. Kroppasi pysyy pidempään hyvässä kunnossa
  Tämä vaihtokauppa jokaisen äidiksi halajavan tulee ottaa vastaan: jos haluat synnyttää lapsen, kroppasi ei sen jälkeen enää ole kuin ennen. Vanhempana, eli vaikkapa yli kolmekymppisenä tämä muutos on usein helpompi hyväksyä kuin kaksikymppisenä tai teininä, kun ulkonäköön liittyvät asiat tuntuvat vielä isommilta asioilta, ja kaverisi näyttävät upeilta minihameissaan ja bikineissään.

 2. Kaverit bilettävät
  Kun olet siinä iässä, missä vapaa-aikaa vietetään lähinnä baareissa ja ulkona juhlimassa, voi olla rankkaa olla yksin kotona vaihtamassa vaippoja, kun kaverit pitävät hauskaa bilettämässä. Kun olet hieman vanhemmassa iässä, et jaksaisi muutenkaan enää bilettää paljoa ja ystävilläsikin on todennäköisemmin lapsia, jolloin voitte tehdä enemmän asioita yhdessä.

 3. Enemmän rahaa
  Nuorilla äideillä on harvoin ehtinyt kertyä varallisuutta, joten raha voi olla hyvinkin tiukassa. Jos tulet äidiksi hieman vanhempana, olet ehtinyt jo tehdä uraa ja kerätä rahaa säästöön, mikä tekee vanhemmuudesta helpompaa.

 4. Olet ehtinyt elää nuoruutesi vapaammin
  On fakta, että lapsi sitoo sinua paikoilleen, ja moni aiemmin tekemäsi asia tai harrastus ei enää ole mahdollinen, tai ainakin se on vaikeampi järjestää. Jos tulet äidiksi vasta vanhempana, olet ehtinyt jo rellestää, juhlia ja matkustaa, ja ylipäänsä viettää vapaampaa elämää.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: All Women’s Talk