On monia syitä siihen, että on unettomuusongelmia tai jotain sellaista, joka saa aikaiseksi ainaista väsymystä.

Self-lehti on selvittänyt, että millaista apua väsymykseen voi saada erilaisten sovellusten avulla. Koska väsymys voi johtua muustakin kuin siitä, että ei ole nukkunut tarpeeksi, ei yksi sovellus auta jokaista väsynyttä. Lehti löysi peräti 15 erilaista väsymykseen apua tuovaa sovellusta, jotka esitellään nyt myös tässä alla.

1. Calm

Tästä sovelluksesta kuulet mm. musiikkia ja luonnonääniä, jotka nukuttavat helposti. Sovellus tarjoaa myös satuja, jotka voivat tuoda mieleen klassiset iltasadut. Osan näistä saduista lukevat tutut äänet kuten Matthew McConaughey, Laura Dern, Leona Lewis ja Harry Styles.

2. SleepTown

Tämä sovellus auttaa sinua asettamaan hyviä tavoitteita nukkumiselle, kuten vaikka heräämään aina tiettynä kellonaikana. Se motivoi sinua pysymään tavoitteissasi monilla kätevillä tavoilla. Tavoitteet ovat sovelluksessa rakennuksia, jotka särkyvät, jos et pysy tavoitteessa, jota rakennus kuvaa.

3. Noisli

Noisli ei oikeastaan ole nukkumiseen liittyvä sovellus, mutta kukapa ei nukahtaisi nukuttaviin ääniin tai musiikkiin. Sovelluksessa voi sekoitella eri ääniä kuten ukkosen tai tuulen ääniä. Tee sellainen ääniyhdistelmä, joka nukuttaa juuri sinua. Myös valmiita soittolistoja löytyy.

4. Twilight

Tiedät jo varmaan, että näyttöruutujen, esimerkiksi matkapuhelimen näytön, katsominen virkistää. Laitteista irtautuminen voi olla vaikeaa ennen nukkumaanmenoa. Varsinkin sininen valo virkistää, koska se voi vähentää melatoniinin tuotantoa. Tämä sovellus muuttaa näytössäsi olevat siniset värit punaiseksi, joten ehkä nukahdat sen jälkeen helpommin. Joissakin matkapuhelinmalleissa tämän sijaan voi käyttää puhelimesta jo valmiiksi löytyvää yö-tilaa.

5. Rise

Rise analysoi tapaasi nukkua. Se suosittelee sinulle erilaisia rutiineja, joiden avulla saisit laadukkaampaa unta. Sovellus voi ehdottaa sinulle, esimerkiksi milloin on hyvä aika syödä ja milloin välttää sinistä valoa.

6. Pzizz

Tässä sovelluksessa kuulet sellaisia asioita, jotka auttavat saamaan unenpäästä kiinni. Kuulet musiikkia, äänitehosteita ja muita ääniä. Sovellus sopii hyvin sellaisille, joiden on vaikea nukahtaa nopeasti ja heräävät unen pöpperössä.

7. Slumber

Slumber on myös hyvä vaihtoehto, jos haluaa kuulla uneliaita ääniä ja aikuisille sopivia iltasatuja. Sovelluksesta löytyy yli 150 tarinaa, jotka nukuttavat hyvin.

8. Sleep Cycle

Herääminen on yksi tärkeä osa unta. Tämä on älykäs herätyskellosovellus. Se yrittää herättää sinut juuri oikealla hetkellä. Se hetki on silloin, kun olet kevyessä unessa. Silloin herääminen tuntuu mahdollisimman lempeältä ja helpolta.

9. Sleep Time

Sleep Time auttaa sinua nukahtamaan ja heräämään mahdollisimman helpolla tavalla. Sovellus kertoo sinulle tietoja liittyen uneesi, esimerkiksi kuinka usein torkut ja milloin.

10. Relax & Sleep Well

Hypnoterapeutti Glenn Harrold on tämän sovelluksen takana. Sovellus sisältää neljä hypnoterapiaan ja meditointiin liittyvää istuntoa. Niissä keskitytään stressin ja ahdistuksen aiheuttamiin univaikeuksiin.

11. Do I Snore or Grind?

Kuorsaatko tai narskutteletko nukkuessasi hampaita? Jos et osaa vastata tähän, osaat ehkä vastata sen jälkeen, kun olet käyttänyt tätä sovellusta. Sovellus nauhoittaa mahdollisia nukkumisääniäsi, ja niiden perusteella sovellus voi saada selville, jos sinulla on toinen tai vaikka kumpikin näistä unta häiritsevästä ongelmasta. Sovellus kertoo myös mistä ne voivat johtua ja miten niistä voi päästä eroon.

12. Relax Melodies

Relax Melodies sisältää luonnonääniä kiehtovilla tavoilla. Voit kuulla kummassakin korvassa erilaisia taajuuksia esimerkiksi valkoista kohinaa. Sovellus sisältää myös tarinoita.

13. Headspace

Tämä sovellus kuuluu ehdottomasti tähän listaan, joka ei olisi ilman sitä täydellinen. Se on meditaatioon perustuva sovellus, joka auttaa sinua esimerkiksi keskellä yötä, kun olet herännyt miettimään miljoonia ahdistavia asioita, jotka surraavat päässäsi.

14. Moshi

Moshi on tarkoitettu lapsille. Se voi opettaa heille hyviä tapoja hallita mieltä, joten se auttaa samalla myös nukkumaan hyvin. Kun lapsesi nukkuvat hyvin, ehkä sinäkin nukut paremmin.

15. Sleep as Android

Tämä on todella suosittu sovellus, johon saa yhdistettyä myös Spotify-sovelluksen, joten voit sen avulla esimerkiksi herätä omaan lempimusiikkiisi.

Suurimman osan näistä sovelluksista voi asentaa sekä Android- että iOS-laitteisiin.

Lähde: Self