11 vinkkiä pitkien hiusten kasvattamiseen

Pitkistä ja hyväkuntoisista hiuksista haaveilevan kannattaa painaa nämä vinkit mieleensä.

Teit mitä vain, hiukset kasvavat jatkuvasti, mutta ne eivät kuitenkaan välttämättä kasva kovin nopeasti – saati hyväkuntoisina. Alla olevat vinkit sopivat kasvattajien lisäksi jokaiselle, joka haluaa pitää hiuksensa kauniina.

11 vinkkiä pitkien hiusten kasvattamiseen:

1. Muista, että hiuksia ei voi kasvattaa yhdessä yössä.

Jos hiukset voivat hyvin, ne kasvavat kuussa noin sentin tai hieman enemmän. Harjoita siis kärsivällisyyttä hiustenhoidon ohella.

2. Usko tai älä, sakset ovat ystävä.

Vaikka saksiminen ei tee hiuksista pidempiä, hienoinen latvojen trimmaus 10-12 viikon välein kannattaa. Näin ehkäiset kaksihaaraisten alkamisen, sekä jo alkaneiden kaksihaaraisten etenemisen, joka pidemmällä aikavälillä pakottaa sinut lyhentämään hiuksiasi paljon enemmän pitääksesi ne hyvännäköisinä.

3. Käytä hoitoainetta joka pesun yhteydessä.

Jos hiuksesi ovat märät, laita niihin hoitoainetta. Värjäykset ja muotoilut kuluttavat hiusta, mutta hoitoaineen ainesosat korjaavat sitä ja estävät lisävahingon syntymisen.

4. Älä käytä shampoota joka suihkukerran yhteydessä.

Shampoopesu kuluttaa hiusta. Pese hiukset shampoolla ainoastaan, kun ne ovat oikeasti likaiset. Puhdistavan ominaisuuden lisäksi shampoo poistaa myös hiusten hyvinvoinnille tärkeitä luonnollisia öljyjä. Hiero shampoota ainoastaan päänahkaan ja anna latvojen peseytyä huuhteluveden mukana.

5. Käytä hiusnaamiota viikottain.

Olkapäitäsi koskettavat ja sitä pidemmät osat hiuksista ovat useita vuosia vanhoja. Hoitava öljynaamio tai kosteuttava naamio kerran viikossa antaa niille ekstrahoitoa normaalin hoitoaineen käytön lisäksi. Öljyhoidon voi levittää hiuksiin ennen shampoopesua suojaamaan pesun kuluttavalta vaikutukselta.

6. Harkitse hiustenkasvua lisäävien ravintolisien käyttöä.

Keho ja hiukset tarvitsevat monia vitamiineja ja hivenaineita pysyäkseen terveinä. Tarkastele omaa ruokavaliotasi ja sitä, saatko siitä kaikkia tarvittavia ravintoaineita. Esimerkiksi biotiini on hiustenkasvulle hyväksi. Ravintolisien käytön kanssa kannattaa olla varovainen ja ottaa kunnolla selvää oikeasta annostuksesta, sekä niiden soveltuvuudesta oman mahdollisen muun lääkityksen kanssa.

7. Harjaa hiuksiasi niin kuin ne olisivat hienointa silkkiä.

Liika harjaus rasittaa hiuksia. Kun selvität takkuja märistä hiuksista, aloita kampaus tai harjaus latvasta edeten pikkuhiljaa tyveä kohti.

8. Vaihda puuvillainen tyynyliinasi satiiniseen.

Perinteinen puuvillainen tyynyliina aiheuttaa paljon hankausta hiuksiin, mikä taas aiheuttaa pörrööntymistä ja takkuja. Satiininen tyynyliina on hellempi hiuksille, sillä siinä on vähemmän kitkaa.

9. Älä ikinä kääri hiuksiasi pyyhkeeseen!

Yleinen tapa rullata hiukset pyyhkeen sisään ja laittaa ne kuivumaan tiukan pyyheturbaanin sisään aiheuttaa paljon vahinkoa hiuksille. Froteepyyhkeen kuidut tarraavat hiuksiin. Monet käärivät pyyhkeen liian tiukalle, mikä repii hentoja hiuksia kasvojen ympärillä. Ohuet mikrokuitupyyhkeet ovat hellempi vaihtoehto hiusten kuivaamiseen.

10. Vaihda hiuslenkin paikkaa.

Kun ponihäntää ei aina pidä samassa paikassa, rasitus ei myöskään kohdistu pelkästään tiettyihin osiin. Ponihännän paikkaa kannattaa siis vaihdella.

11. Huuhtele hiukset kylmällä vedellä pesun jälkeen.

Tämä tapa sulkee hiusten suomut, mikä ehkäisee kosteuden menetystä ja auttaa hiuksia kestämään käsittelyt paremmin. Kylmällä vedellä huuhtelu todella auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin terveinä.

Lähde: Cosmopolitan


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.