Ei ole olemassa kahta samanlaista suhdetta, mutta monista suhteista voidaan löytää samankaltaisuuksia.

Suhde voi olla esimerkiksi romanttinen tai avoin. Kun osaa määritellä millainen oma suhde on, voi suhde toimia paremmin. Tässä alla on yksitoista erilaista suhdetta, joista löydät varmasti omaa suhdettasi lähinnä olevan. Jokainen meistä toivoo, että se olisi näistä tuo viimeinen eli yhdestoista versio.

1. Riippumaton suhde

Riippumattomuudesta ei taida olla sinulle haittaa, jos suhteesi on tällainen. Vakaassa suhteessa oleminen vaatii kuitenkin kompromisseja ja uhrauksia. Mutta te molemmat osaatte toimia monessa asiassa ilman toisianne, mutta jos teette kaiken ilman toistenne apua, ei se ole hyvä merkki.

2. Rinnakkaissuhde

Tällaisessa suhteessa olevat eivät näytä osaavan tehdä mitään ilman toisiaan. Jokaisen olisi hyvä tehdä joskus jotain ilman toista, joten tällaisessa suhteessa olevien kannattaisi opetelle toimimaan välillä yksinkin. Muuten ongelmia voi ilmetä mm. sosiaalisessa elämässä, muissa suhteissa ja ystävien sekä perheiden kanssa.

3. Hallitseva / alistuva suhde

Suhde, jossa hallitset kumppaniasi tai kumppanisi hallitsee sinua, ei ole hyvä asia. Tällainen suhde ei vaikuta terveeltä. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että toiseen ei luota tarpeeksi.

4. Avoin suhde

Tässä suhteessa voidaan tapailla suhteen ulkopuolella olevia henkilöitä. Silloin on parasta, että tämä sopii kummallekin suhteessa olevalle osapuolelle.

5. Alituiseen muuttuva suhde

Tällainen pariskunta yrittää sopeutua toisiinsa muuttamalla rutiinejaan, kiinnostuksen kohteitaan, tyyliään, harrastuksiaan ja jopa ystäviään. Yksinkertaisesti sanottuna he muuttavat itseään kumppaninsa puolesta.

Maailmassa ei ole kahta samanlaista ihmistä, jonka vuoksi suhteet vaativat kompromisseja ja hyväksymistä.

Suhde ei ole sitä varten, että se voi muuttaa koko persoonallisuuden sen takia, että toinen henkilö pitäisi itsestä!

6. Myrkyllinen suhde

Myrkyllisiä suhteita syntyy, kun kaksi ihmistä tuntee vetovoimaa toisiaan kohtaan, mutta he eivät tee keskenään kompromisseja. Tällaisessa suhteessa on paljon riitoja ja ongelmia.

7. ”Vain nyt” -suhde

”Vain nyt” -suhde koostuu kahdesta ihmisestä, jotka eivät etsi vakavaa suhdetta.

He etsivät väliaikaista kumppania, jonka kanssa pitää hauskaa.  

8. Parhaat ystävät -suhde

Tämä on suhde, jossa molemmat puhuvat mukavia toisilleen, mutta läheisyys puuttuu.

Seksi on tärkeä osa läheistä suhdetta, ja suhde ilman seksiä on tuomittu päättymään jossain vaiheessa.

9. Seksuaalinen suhde

Edelliseen tyyppiin verrattuna seksuaalinen suhde koostuu kahdesta ihmisestä, jotka etsivät vain seksiä sisältävän suhteen, mutta eivät läheisyyttä.

10. Pitkän etäisyyden suhde

Kaikki tietävät millaisia kaukosuhteet ovat. Useimmissa tapauksissa ne päättyvät epätoivoiseen eroon, koska ei pystytä näkemään ja kommunikoimaan säännöllisesti.

11. Hyvin yhteensopiva suhde

Paras ja täydellisin suhde jätettiin viimeiseksi! Tämä on täydellinen ja terve suhde, joka perustuu ymmärrykseen, luottamukseen ja todelliseen rakkauteen.

Se koostuu kahdesta ihmisestä, jotka ovat valmiita uhraamaan toistensa vuoksi sekä rakastamaan ja kunnioittamaan toisiaan.

Tällaista suhdetta me kaikki etsimme. Ja onneksi monet ihmiset ovat jo löytäneet sellaisen.

Lähde: Yourtango