Brittitutkimus selvitti 2 000 vastaajan avulla yleisimmät syyt sille, miksi ihmiset poistavat Facebook-kavereitaan.

Facebook-käyttäjien käytös palvelussa alkaa kääntyä heitä vastaan, sillä kaverit kyllästyvät toisten päivityksiin ja julkaisuihin ja poistavat henkilöitä kavereistaan.

Alle suomennokset 10 yleisimmälle syylle, miksi kavereita poistetaan:

1. Liika kehuminen

Liiallista kehumista ja leuhkimista sisältävät julkaisut ovat 68 prosentilla yleisin syy poista kavereista -valinnan käyttämiselle.

2. Haastejulkaisut

Facebookissa on kiertänyt erilaisia haastoja kavereilta toiselle ja kaikki eivät pidä niistä. Tämä onkin syy 57 prosentissa kavereiden poistoista.

3. Jollekin osoitetut päivitykset ilman nimiä

Vihjailevat, salamyhkäisesti tai ärtyneesti kirjoitetut päivitykset, jotka ovat selvästi kohdistettu jollekin, mutta sitä ei suostuta kertomaan aiheuttavat 56 prosenttia kavereiden poistoista.

4. Juhliminen

51 prosenttia poistoista johtuu kavereiden juhlimiseen ja bilettämiseen liittyvistä julkaisuista.

5. Pelipyynnöt

Jatkuvat pelipyynnöt milloin mihinkin peliin voivat käydä käyttäjien hermoille. Niinpä ne ovatkin syypää 48 prosentilla kavereiden poistamiseen.

6. Huomiota hakevat

41 prosenttia poistaa kavereistaan, jos päivitykset ovat surullisia, mutta niillä selvästi vain haetaan huomiota ja/tai sääliä.

7. Huonot kuvat

Vaikka sinusta olisikin hauska julkaista itsestäsi noloja, epäedustavia kuvia, eivät kaikki Facebook-kaverisi halua nähdä niitä. 39 prosentilla tämä onkin syy kaverin poistamiseen.

8. Liikaa selfietä

Selfiet ovat tällä hetkellä todella suosittuja, mutta ne jakavat mielipiteet. Jos käyttäjä julkaisee uusia selfietä itsestään jatkuvalla syötöllä, poistaa 37 prosenttia tämän takia hänet kavereistaan.

9. Äkäiset purkautumiset

Osalle Facebook on kätevä kanava purkaa mieltään ja ottaa kantaa asioihin. Vihaiset purkautumiset ja raivoamiset eivät kuitenkaan miellytä 31 prosenttia, jotka poistavat tällaisten päivitysten takia Facebook-kavereitaan.

10. Tökkäämiset

Kovin moni ei Facebookissa enää edes harrasta tökkää-napin painamista. Jonkin verran sitä kuienkin tapahtuu, sillä se on 24 prosentilla 10. yleisin syy poistaa joku Facebook-kavereista.

Lähde: Metro