Näistä taidoista voi olla hyötyä työelämässä.

On asioita, joita koulussa ei opeteta, mutta joista on sinulle mittaamatonta hyötyä työelämässä. Monet taidoista ovat sovellettavissa tekemään myös vapaa-ajastasi laadukkaampaa.

1. Ole tietoinen ympäristöstäsi.

Tämä kattaa muiden ihmisten huomioimisen. Jos esimerkiksi käyt intensiivistä, kahdenkeskistä keskustelua jonkun ihmisen kanssa ja vierellenne tulee joku, joka kuuntelee teitä ja haluaisi myös liittyä keskusteluun, ole se, joka huomioi hänet ja toivottaa hänet siihen tervetulleeksi.

2. Mene tapaamisiin 10-15 minuuttia etuajassa.

Tähän on kolme hyvää syytä. Ensinnäkin, näin varaudut mahdollisiin liikenneruuhkiin etkä myöhästy. Toisekseen, sinulla on aikaa etsiä tapaamispaikka. Kolmanneksi, sinulle jää aikaa rauhoittua ja valmistautua tapaamiseen.

3. Tutustuta ihmisiä toisiinsa.

Ihmiset, jotka ovat hyviä verkostoitumaan, auttavat myös toisia verkostoitumisessa, vaikkei se suoranaisesti hyödyttäisikään heitä itseään. Maailma ei pyöri itsekkyydellä.

4. Älä puhu itsestäsi koko iltaa.

Yritä todenteolla keskittyä yksi ilta ainoastaan muihin ihmisiin, siihen mitä he tekevät ja keitä he ovat. Älä kertaakaan käännä keskustelua takaisin itseesi. Olemalla kiinnostunut muista, sinusta itsestäsikin tulee huoneen kiinnostavin ihminen.

5. Saa toiset ihmiset tuntemaan olonsa tärkeiksi.

Seuraavan kerran kun olet esimerkiksi työhaastattelussa, ota selvää haastattelijan työurasta, nosta esiin sieltä joku hänen saavutuksensa ja kysy siitä haastattelijalta. Häntä imartelee, kun olet tietoinen hänen urastaan ja mahdollisista saavutuksistaan.

6. Ota vastaan myös kritiikki.

Viimeistään 30-vuotiaana ihmisen tulee pystyä ottamaan vastaan itseensä kohdistuva kritiikki ja suhtautua siihen tyynesti.

7. Mukaudu toisen ihmisen tapoihin.

Jos olet sähköpostikirjeenvaihdossa jonkun kanssa, käytä sellaista kieltä mitä toinenkin käyttää. Jos toisen kirjallinen ulosanti on värikästä ja intensiivistä, pyri itsekin siihen. Jos toinen ilmaisee itseään hyvin hillitysti, tee samoin.

8. ”Mitä minä voin tehdä auttaakseni teitä teidän projektissanne?”

Tämä on kysymys, joka avaa sinulle monia ovia ja luo suhteita. Kysy tätä usein.

9. Kerro tarinoita.

Tarinoiden kertominen ei ole sama asia kuin satuilu. Hauskojen ja kiinnostavien juttujen kertominen tekee sinusta viihdyttävän ja mieleenpainuvan. Voit upottaa tarinoita esimerkiksi henkilökatsaukseesi tai kertoa niitä työhaastattelutilanteessa.

10. Pysyttele aidossa, inhimillisessä vuorovaikutuksessa.

Sosiaalinen ja sähköinen media ovat hyviä paikkoja aloittaa keskustelut, ei käydä niitä. Soita ihmisille. Vielä parempaa on, jos voit tavata heidät kasvokkain.

Lähde: Business Insider