Esimerkiksi jalkavoide kuuluu juuri sinne, minne sen nimi osoittaa.

Lääkäri ja kosmetiikan ihotautilääkäri David Colbert on paljastanut tuotteita, joita ei kauneudenhoidossa saa laittaa kasvoille. Naistenlehti Cosmopolitankin julistaa, että jos laitat alle listattuja tuotteita kasvoillesi, tulet katumaan sitä myöhemmin.

Pidä nämä tuotteet kaukana omista kasvoistasi:

1. Hiuslakka

Jotkut ovat väittäneet, että hiuslakka saisi meikin asettumaan paremmin. Todellisuudessa sitä ei pitäisi koskaan laitaa kasvoille, koska siinä on lakkaa ja alkoholia, jotka kuivattavat ihoasi ja saavat sinut näyttämään vanhemmalta. Hiulakassa on myös karkotteita, jotka voivat ärsyttää ihoa ja saada sen punoittamaan.

2. Hiusväri

Haluatko värjätä kulmakarvasi samanvärisiksi kuin hiuksesi ovat? Käytä silloin kasvipohjaista väriainetta tai sävytettyä, kulmakarvoille tarkoitettua kulmamaskaraa sen sijaan, että käyttäisit hiuksiisi käyttämää väriainetta. Hiusväri voi olla todella ärsyttävä silmien alueen iholle ja voi saada silmäsi kirvelemään sekä vuotamaan.

3. Kasvirasva

Tätä saatetaan käyttää kehon iholla psoriasiksen hoidossa, mutta kasvojen iholle se on aivan liian raskasta. Iholla käytettynä se voi tukkia ihohuokoset ja johtaa finneihin.

5. Shampoo

Shampoot valmistetaan puhdistamaan ja tekemään asioita karvatupeille. Niitä ei ole tehty käsittelemään herkkiä ihon molekyylejä. Jos pesisit kasvosi shampoolla, kasvoistasi tulisi todella kuivat ja hilseilevät.

6. Vartaloemulsio

Vartaloemulsiot ovat paljon paksumpia kuin kasvoille tarkoitetut aineet. Lisäksi ne yleensä sisältävät hajusteita, jotka voivat ärsyttää kasvojen ihoa. Kasvoille pitäisi aina käyttää jotain hellempää tuotetta.

7. Jalkarasvat

Jätä jalkarasvat siihen käyttöön, johon ne nimensä mukaan kuuluvat. Ne ovat liian täyteläisiä, paksuja ja tahmaisia kasvojen iholle laitettavaksi. Ne on valmistettu rikkomaan paksuja kovettumia jaloista ja niissä on usein sellaiset määrät kemiallisia kuorivia ainesosia, että et koskaan haluaisi sellaista ainetta kasvoillesi.

8. Kynsilakka

Kynsilakkakin kuuluu juuri sinne, mitä sen nimessä sanotaan. Kynsilakassa on akryylisia molekyylejä, jotka kuivattavat ihoa. Käytä siis kasvojesi ”maalaamisessa” vain siihen tarkoitettuja tuotteita.

9. Etikkahapot eli etikka

Älä lätkäise etikkaa suoraan keittiön kaapista kasvoille. Etikasta voi haihtua ajan myötä vettä, jolloin siitä tulee vahvempaa. Jos laitat sitä kasvoillesi, se voi oikeasti polttaa ihoa, jos et tiedä, kuinka vanhaa etikka on.

10. Majoneesi

Tämä on mainittu monissa hiusnaamioissa, koska se on kosteuttavaa – hiuksillesi. Majoneesia ei kannata kuitenkaan laittaa kasvoille, koska se on liian hapanta ja okklusiivistä, joten se ei anna ihosi hengittää ja voi tukkia ihohuokoset.

Lähde: Cosmopolitan