Se on kaukana totuudesta, että orgasmin saaminen olisi monille naisille helppoa. Sellaisen kuvan antavat elokuvat ja televisio-ohjelmat.

Todellisuudessa orgasmin saaminen voi olla monille naisille monimutkainen tehtävä. Siihen vaikuttavat monet tekijät, joista kerrotaan Stay at Home Mum-sivustolla. Monet naiset eivät saa orgasmia helposti, joten et ole ainoa, jos sinullakin on sen saamisen kanssa ongelmia. Mutta tiedätkö, että sille voi löytyä syy, jolle voit tehdä jotain!

Kymmenen syytä, joista yksi tai useampikin voisi olla syynä sinun orgasmiongelmiisi

1. Stressi ja ahdistus

Jos sinulla on stressiä tai olet ahdistunut, ne vähentävät oksitosiinin tuotantoa. Se on hormonia, jota tarvitaan orgasmin saavuttamisessa.

Oksitosiinin tuotantoa voidaan tehostaa esimerkiksi viettämällä aikaa rakkaan kanssa, meditoimalla tai lempeällä venytyksellä (kokeile joogaa!) Myös fyysinen kosketus, kuten hieronta tai lempeä silitys, auttaa. Fyysinen liikunta on myös fantastista lääkettä ahdistukselle! Kokeile vaikka kuntopyöräilyä, potkunyrkkeilyä tai lenkkeilyä.

2. Kärsit nestehukasta

Riittävällä nesteytyksellä on tärkeä rooli lähes jokaisessa kehon toiminnassa; mukaan lukien seksuaalinen toiminta ja orgasmi! Et saavuta orgasmia, jos et ole juonut tarpeeksi. Kannattaa huomioida, että kofeiini, alkoholin juominen ja tupakointi, voivat aiheuttaa nestehukkaa.  

Tämä ongelma korjaantuu helposti: muista juoda tarpeeksi vettä! Pidä vesipullo siellä, missä näet sen helposti.

3. Et ole tarpeeksi innokas

Miehet reagoivat yleensä seksiin fyysisemmällä tavalla kuin naiset. Jos nainen on väsynyt tai yhteys kumppaniin tuntuu kadonneen, ei seksiä ehkä halua tai sen harrastaminen ei johda kovin helposti orgasmiin.  

Kannattaa viettää aikaa oman kumppanin kanssa, jos liekki taas syttyisi. Rentoutuminenkin auttaa. Muita apukeinoja voisivat olla se, että rentoutuu kylvyssä, nukkuu alasti, lukee eroottisia novelleja tai vaikka katsoo eroottisen elokuvan.

4. Et masturboi säännöllisesti

Jos ei kokeile, että mikä auttaa saamaan orgasmin, ei voi tietää, että miten sen saisi helposti. Omaa kehoa voi opetella tuntemaan, jossa masturbointi voisi auttaa.

5. Tyhjennät virtsarakkosi juuri ennen seksiä

Täysi virtsarakko lisää veren virtausta klitoriksen sisäpuolella olevaan osaan, joka lisää seksuaalista nautintoa. Sitä ei tässä tietenkään ehdoteta, että seksiä pitäisi harrastaa kauheassa pissahädässä. Kannattaa käydä ajoissa vessassa, että sitä ei tarvitse tehdä juuri ennen kuin seksiä aikoo harrastaa.

6. Emättimesi on liian kuiva

Jos emätin ei kostu seksin aikana tarpeeksi, on orgasmin saavuttaminen vaikeaa. Tämä asia korjaantuu sillä, että käytät apuna esimerkiksi liukuvoidetta.

7. Käytät masennuslääkkeitä tai muita lääkkeitä

Monet lääkkeet, kuten masennuslääkkeet, vähentävät seksihaluja, joten orgasmin saaminenkin voi vaikeutua. Jos syy on jossakin käyttämässäsi lääkkeessä, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Ehkä lääkkeelle löytyy jokin korvaava lääke, joka ei vähennä seksihalujasi.

8. Tarvitset enemmän stimulaatiota

Stimulaatiotarpeet vaihtelevat henkilöittäin, ja jos sitä ei saa tarpeeksi, ei voi saavuttaa huipentumaa!

Tähänkin löytyy ratkaisu eli se, että sitä pitää lisätä. Apuna voi käyttää esimerkiksi klitorista stimuloivia laitteita.

9. Kumppanisi ei ole varma siitä mistä pidät

Jotkut ihmiset pitävät mausteisesta ruoasta, toiset taas miedoista. Myös seksuaaliset reaktiot koetaan eri tavalla. Siksi seksikumppanin on tiedettävä, että mikä sinut saa syttymään, jotta saisit orgasmin. Hänelle kannattaa kertoa, että mitä sytykkeitä siihen tarvitaan.

10. Et harjoituta paikkojasi

Lantion epävakaus voi aiheuttaa ongelmia saada orgasmeja, varsinkin jos on saanut lapsia. Orgasmin aikana lantion ja emättimen lihakset puristuvat ja sykkivät. Vahvat lantionlihakset auttavat saavuttamaan vahvemman orgasmin, joka auttaa samalla lievittämään lukemattomia heikentyneeseen lantionpohjaan liittyviä terveysongelmia. Siksi lantionpohjan lihaksia kannattaa harjoituttaa esimerkiksi Kegel-harjoituksilla.

Lähde: Stay at Home Mum