Jos äitisi on yksi parhaimmista ystävistäsi, haluat varmasti näyttää hänelle kuinka tärkeä hän sinulle on. Hyvä ajankohta sille on esimerkiksi hänen syntymäpäivänsä.

Koronan ollessa vielä läsnä meidän keskuudessamme, syntymäpäiväjuhlat on hyvä järjestää ulkotiloissa. Uutissivusto Elite Daily on listannut 10 erilaista tapaa äidin syntymäpäivien järjestämiselle, jotka kaikki liittyvät ulkotiloissa juhlimiseen, jotka voidaan järjestää vaikka hänen kotinsa takapihalla.

Mahdollisuuksia löytyy tietysti pilvin pimein, mutta ehkä löydät hyviä inspiraatioita näitä vaihtoehtoja selaillessa. Juhlia ei tarvitse järjestää juuri näiden ideoiden mukaisesti. Kerää niistä vaikka parhaat ideat talteen ja käytä niitä apuna, kun on aika järjestää äidillesi syntymäpäivät.

Sinä varmasti tiedät, että mistä näistä ideoista äitisi pitää eniten. Osa näistä ideoista sopii hyvin siihen, että vietätte äitisi kanssa kahdestaan hänen syntymäpäiväänsä tai aloitatte kahdestaan, jonka jälkeen muitakin voi liittyä mukaan.

1. Järjestä kuplivat brunssijuhlat – Tee Mimosa-kuohuviinidrinkkejä

Syntymäpäiväbrunssi on varmasti kaikkien, kuten äitisikin, mieleen. Voit tarjota äidillesi myöhäisenä aamupalana hänen lempiruokiaan sekä juomana esimerkiksi raikkaita Mimosa-kuohuviinidrinkkejä. Herkullisia tarjoiltavia ovat esimerkiksi erilaiset toastit sekä mustikkaskonssit.

2. Iltapäivän teekutsut Ihmemaan Liisan tavoin

Pukeutukaa parhaimpiinne iltapäivän teehetkeä varten. Teemana voi olla vaikkapa Liisa Ihmemaasta tutut teekutsut. Tarjoile esimerkiksi keksejä, joihin olet kirjoittanut teemaan sopivia sanoja. Löydät varmasti paljon tähän teemaan sopivia koristeita ja tarjoiluideoita.

3. Hienostuneesti samppanjaa ja krokettia

Jos haluat järjestää äidillesi oikein hienostuneet juhlat, niissä pitää tietysti tarjota aitoa samppanjaa. Ohjelmaksi sopii kroketin pelaaminen. Järjestä pihalla krokettikurssi, pukeutukaa tyylikkäisiin hellehattuihin sekä kukkamekkoihin.

4. Kukkaloistoa juhliin – Kerää kukkia vaaseihin

Kerää kukkia vaaseihin, jos äitisi pitää kovasti kukista. Tässä ideassa ehdotetaan keräämään äidin puutarhasta kukkia, jotta voitte ihailla äitisi kasvattamaa kukkasatoa. Mutta muista kysyä äidiltäsi ensin lupa kukkien keräämiseen.

5. Viinien maistelua – Samalla tehdään maalauksia viinilaseihin

Viini ja maalaukset sopivat hyvin yhteen. Niiden parissa voitte vain nauttia toistenne seurasta ja jutella mukavia. Jos haluatte maalata jotain, sen ei tarvitse koskea perinteisellä tavalla maalaamista. Maalatkaa esimerkiksi viinilaseihin, joista voitte myöhemminkin nauttia yhdessä viiniä.

6. Kerää perhekuvia – Muistelkaa vanhoja hyviä aikoja

Vanhojen hyvin aikojen muisteleminen on aina hyvä idea. Kerää kuvia näistä ajoista, ja katselkaa niitä yhdessä äitisi kanssa. Jos löydät kuvia, jossa oleskelette esimerkiksi takapihalla, jossa vietätte myös äitisi syntymäpäivää, sellaiset vasta olisivatkin sopivia kuvia näihin juhliin.

7. Järjestä ulkotiloihin sopiva Spa-tuokio

Teidän ei tarvitse lähteä kylpylään hoitoihin, jos äitisi pitää sellaisesta. Myös se onnistuu ulkotiloissa esimerkiksi siellä äitisi takapihalla. Tee äidillesi vaikkapa manikyyri sillä aikaa, kun hän syö herkkuja. Muista pitää huolta, että äitisi viinilasi täyttyy aina tarpeen mukaan!

8. Käytä koristeluissa äitisi lempivärejä

Taidat tietää äitisi lempivärit. Käytä niitä hyödyksi koristeluja suunnitellessa. Kaikki vieraatkin voivat pukeutua näihin väreihin tai siihen yhteen väriin, josta äitisi erityisesti pitää. Jos väri on pinkki, älä unohda, että voit tehdä myös esimerkiksi pinkkejä kuppikakkuja ja tarjota juomana roseeviiniä, joka on yleensä myös pinkkiä.

9. Tee kynttilöitä – Sytytä ne illalla, kun on jo hämärää

Jos osaat tehdä kynttilöitä, voit tehdä kynttilöitä, joissa on äitisi lempituoksuja. Kun ilta hämärtyy, sytytä ne ja lämmin tunnelma on taattua. Voit kirjoittaa kynttilöihin jotain äitisi mieltä lämmittäviä asioita.

10. Luo pihalle ulkoilmateatteri tähtitaivaan alle

Järjestä uskomaton elokuvailta takapihalla. Katsokaa elokuvia tähtitaivaan alla. Tarvitset tätä ideaa varten projektorin ja valkokankaan sekä tietysti elokuvia, vilttejä ja tyynyjä. Muista myös popcornit!

Lähde: Elite Daily