Naiset kehittivät Tinderin kaltaisen sovelluksen, jotta naiset löytäisivät uusia ystäviä.

Uusien ystävyyssuhteiden solmiminen voi olla vaikeaa etenkin aikuisiällä. Seksuaalisten ja romanttisten suhteiden löytämiseen on jos jonkinlaisia sovelluksia, mutta toisin on ystävyyssuhteiden kohdalla.

Tätä Olivia June Poole ja Jen Aprahamian pyrkivät muuttamaan. Naiset ovat kehittäneet Hey! VINA -nimellä kutsutun sovelluksen, joka pyrkii ratkaisemaan aikuisten naisten ystävystymisongelman tindermäisellä sovelluksella.

Huffington Postin mukaan vain naisille tarkoitetun sovelluksen käyttäjät vastaavat ensin lyhyeen kyllä/ei-kyselyyn, jolla selvitetään heidän elämäntapojaan ja kiinnostuksen kohteita. Tämän jälkeen käyttäjä pääsee selailemaan muita käyttäjiä, ja jos kaksi käyttäjää osoittaa kiinnostusta, kehottaa sovellus kaksikkoa tapaamaan.

”Haluamme sovelluksessa toisensa löytävien käyttäjiemme tapaavan mahdollisimman pian. Rakennamme sovelluksen tekoälyä ottamaan huomioon kummankin käyttäjän elämäntapamieltymykset ja tekemään sen perusteella suosituksia aktiviteeteista”, Poole kertoi Huffington Postille.

Esimerkiksi jos uusia ystäviä kaipaavat käyttäjät pitävät molemmat luonnossa liikkumisesta, voi sovellus ehdottaa heille lähellä olevaa ulkoilureittiä tapaamispaikaksi. Näin käyttäjät itse eivät niin joudu miettimään, missä kohtaisivat, kun sovellus antaa ehdotuksia.

Hey! VINA:n luojilla on selvä näkemys siitä, mitä haluavat sovelluksensa saavuttavan.

”Naisten väliset ystävyyssuhteet ovat ehdottoman tärkeitä. Toivomme naisten löytävän uuden parhaan ystävän, matkaseuralaisen, lounaskaverin, uusia äitiystäviä, treeniseuralaisia ynnä muuta sovelluksen avulla”, Poole sanoi.

”Toivomme naisten kaikkialla käyttävän sovellusta löytääkseen vapauden ja varmuuden, joka tulee siitä, kun sinulla on vahva ystäväyhteisö tukemassa sinua”, hän lisäsi.

Hey! VINA -sovellus on lanseerattu iOS-käyttäjille San Franciscossa tammikuun lopulla ja tulevien viikkojen aikana se lanseerataan New Yorkissa. Sovellus on tarkoitus laajentaa myös Android-käyttäjille sekä muihin kaupunkeihin.

Nähtäväksi jää, kuinka paljon tuulta alleen naisten sovellus ottaa ja tuleeko siitä yhtä suosittu kuin Tinderistä parisuhderintamalla – ja saadaanko se myös Suomeen.

Mitä mieltä sinä olet sovelluksesta – onko sellainen tarpeen? Jaa ajatuksesi kommenteissa!

Lähde: Huffington Post