Venäjän hyökkäys käynnisti Ukrainan sodan torstaina 24. helmikuuta.

Yle yhdessä useiden avustusjärjestöjen ja huippuartistien kera järjestää tukikonsertin Ukrainalle lauantai-iltana 12. maaliskuuta. Yli kaksi tuntia kestävän lähetyksen aikana kerätään lahjoituksia sodasta kärsivien ukrainalaisten avuksi.

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti -lähetyksessä lavalle nousevat muun muassa Haloo Helsinki!, Anna Puu ja Olavi Uusivirta, Juha Tapio, Robin Packalen, Ellinoora, Maija Vilkkumaa, Mariska, Katri Helena, Waltteri Torikka, Paleface, Tommi Läntinen sekä Ylioppilaskunnan Laulajien kuoro, joka esittää Sibeliuksen Finlandian Ukrainalle sanoitettuna. Lisäksi lähetyksessä myös useat muut artistit, urheilijat, näyttelijät sekä tunnetut suomalaiset lähettävät videotervehdyksiä.

Olavi Uusivirran kanssa tukikonsertissa duetoiva Anna Puu sanoo Ukrainan tilanteen olevan surullinen, ahdistava, järjetön ja turha. Pitkän ajan jälkeen esiintymislavoille paluun tekevä Katri Helena puolestaan kuvaa ukrainalaisten tilannetta sydäntäsärkeväksi.

”Sodan jaloissa ja pakolaisina on lapsia, äitejä, isiä ja isovanhempia. Nyt ei ole mitään syytä olla osallistumatta. Nyt pitää auttaa”, hän kannustaa.

Yhdessä paljon hyvää aikaiseksi

Tukikonsertissa lavalle nousevan Robin Packalenin mukaan konsertti antaa kaikille mahdollisuuden auttaa oman kykynsä mukaisesti. Myös Haloo Helsinki! liputtaa joukkovoiman puolesta ja haluaa omalta osaltaan tukea ukrainalaisia.

”Ukrainassa on käsillä humanitaarinen kriisi, josta selviämiseen tarvitaan kaikkien apua. Meissä on yhdessä suuri voima, jolla saamme paljon hyvää aikaiseksi. Yksityishenkilöille tehokkain tapa auttaa on tehdä lahjoitus avustusjärjestöille. Pienelläkin avulla on suuri merkitys. On järkyttävää nähdä viattomien ihmisten kärsivän. Tää maailma on vihaan kyllästynyt. PISTE”, bändi kommentoi.

Ylen mukaan konsertissa ovat mukana Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Suomen Punainen Risti ja UNICEF, joiden kautta apu menee perille tehokkaasti ja luotettavasti. Keräyksen tuotot menevät Ukrainan sodasta kärsivien ihmisten hyväksi.

Yle kertoo, että lahjoituksilla pystytään tukemaan perustarpeiden lisäksi välttämättömän terveydenhuollon järjestämistä, henkisen tuen tarjoamista sekä lasten koulunkäynnin jatkumista kriisin pitkittyessä. Voit lahjoittaa apua verkossa täällä, mistä löydät myös lisätietoa muista lahjoitustavoista.

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti esitetään suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa lauantaina 12. maaliskuuta kello 18.15–20.30. Konserttiin ei myydä lippuja, vaan konserttiin on kutsuttu yleisöksi hyväntekeväisyysjärjestöjen vapaaehtoistyöntekijöitä.