Texasilaisen elokuvateatterin suunnittelema vain naisille tarkoitettu Wonder Woman -elokuvanäytös on aiheuttanut närää katsojien keskuudessa, kertoo CNN.

Kuuluisa Alamo Drafthouse -elokuvateatteri kertoi aikovansa järjestää Gal Gadotin tähdittämästä Wonder Womanista näytöksen, johon sallitaan vain naiskatsojia.

– Pahoittelemme, herrat, mutta girlpowerin nimissä emme ota yhtenä erikoisiltana vastaan lainkaan mieskatsojia – ja kun sanomme, että vain itsensä naisiksi identifioivat saavat tulla, me myös tarkoitamme sitä. Kaikki tässä tapahtumassa työskentelevätkin ovat ainoastaan naisia, elokuvateatteri tiedotti.

Valikoivaa tasa-arvoa?

Tapahtuman Facebook-sivulta päätellen osaa mieskatsojista tämä tieto suututti.

– Ilmeisesti tasa-arvo on valikoivaa näinä päivinä. Miten olisi vain miehille tarkoitettu elokuvanäytös, vai eikö tasa-arvo toimikaan niin?, kirjoittaa eräs kommentoija.

Kyseessä ikonisen hahmon juhlistaminen

Alamo Drafthouse vastasi saamaansa negatiiviseen palautteeseen huomauttamalla, että he ovat ennenkin järjestäneet näytöksiä valikoidulle yleisölle, kuten esimerkiksi sotaveteraaneille, ja että tässä tapauksessa kyse on Wonder Womanin hahmon juhlimisesta.

Alamon mukaan kyse on siis ainoastaan tämän elokuvahahmon hengen juhlistamisesta, ja yritys jopa lisäsi samanlaisen näytöksen sen New Yorkissa sijaitsevaan teatteriin.

Lähde: CNN