Ihastuttava, luonnonläheinen sävy tulee näkymään monin paikoin ensi vuoden aikana.

Maailma näyttää ensi vuonna vihreämmältä, kiitos vuoden 2017 väriksi valitun sävyn. Väriyritys Pantone on paljastanut, että ensi vuoden värisävy on ihastuttava, vihertävä sävy nimeltä Greenery.

Julkaissut Pantone 8. joulukuuta 2016

Greenery tarkoittaa suomeksi vihreyttä, viherkasveja ja lehdistöä. Vaikka vihreää onkin paljon juuri luonnossa nurmikosta lehtin ja syötäviin, on CNN:n mukaan Pantone täsmällisempi siitä, mikä lasketaan greeneryksi.

”Tuore ja raikas keltavihreä sävy, joka tuo mieleen kevään ensimmäiset päivät, kun luonnon vihreät virkoavat, heräävät henkiin ja uudistuvat”, Pantone kuvailee valintaansa.

Alla oleva Instagram-video esittelee, miltä väri näyttää ja miten se syntyi:

”Se on vihreä, joka viittaa elinvoimaisuuteen, energiaan ja auringosta tulevaan lämpöön”, Pantonen varatoimitusjohtaja Laurie Pressman kertoi ja lisäsi, että keltavihreä sävy valittiin suureksi osaksi sen takia, että se edustaa uudestisyntymistä ja uudistumista.

CNN:n mukaan Pressman sanoi myös, että sävy on symbolina sille, missä olemme elämässämme ja mitä haluamme.

”Olemme niin uppoutuneita rutiineihimme ja sidottuna laitteisiin, mutta meillä on suuri halu irrottautua ja täydentää”, Pressman kommentoi.

Pantone valitsee vuosittain yhden sävyn vuoden sävyksi, mutta muutaman viikon päästä päättyvälle vuodelle he tekivät poikkeuksen ja valitsivat kaksi – voit lukea lisää vuoden 2016 väreistä aiemmin julkaistusta artikkelistamme täällä.

CNN:n mukaan Pantonen tiimi ympräi maailman viettää vuoden tutkien trendejä muodin, kuluttajatuotteiden, sosiaalisen median ja teknologian saralla. Väriyritys etsii vaikutuksia, jotka parhaiten kuvaavat yhteiskunnan senhetkistä mielialaa ja valitsee värin heijastamaan niitä elementtejä.

”Tutustumme jopa katutaiteeseen, animaatioihin, arkkitehtuuriin, elokuviin ja kuulokkeisiin”, Pressman kertoi.

”Otamme kuvan siitä, mitä ilmaistaan värin kautta”, hän lisäsi.

Viime aikoina vihreä on noussut esiin muodin catwalkeilla, meikeissä ja autoissa. Vihreä väri edustaa myös kasvavaa liikettä luonnon suojelemiseen liittyen.

”Olemme tietoisempia ympäristöstä ja planeettamme suojelusta”, Pressman sanoi.

Greeneryn valinta vuoden 2017 väriksi tulee näkymään niin pakkauksissa kuin tuotteissa laukuista koruihin ja taloustavaroihin. Instagramissa Pantone esitteleekin lyhyellä videolla, miten erilaisilla tavoilla vuoden värivalinta ilmenee – video lähtee pyörimään klikkaamalla alla olevan julkaisun kuvaa:

Voit lukea lisää Pantonen valinnasta heidän kotisivuillaan täällä.

Mitä sinä pidät ensi vuoden väriksi valitusta Greenerystä? Kommentoi alla!

Lähde: CNN