Vaihdevuodet liitetään yleensä siihen, että kuukautisten aikakausi on loppu. Samalla se liitetään myös siihen, että raskaaksi ei voi enää tulla.

Health -sivustolla kuitenkin kerrotaan yli 60-vuotiaasta naisesta, joka oli synnyttänyt oman lapsenlapsensa. Ja uutisista on päästy lukemaan monista muistakin reilusti vaihdevuosi-iän ylittäneistä naisista, jotka ovat synnyttäneet.

Joten voiko vaihdevuosien jälkeen todellakin tulla raskaaksi?

Sivustolla kerrotaan tähän heti vastaus ja se on kyllä eli vaihdevuosienkin jälkeen voi vielä tulla raskaaksi.

Vaikka vastaus on näin selkeä, vaatii se silti hiukan tarkempaa selitystä. Jos kuukautisia ei tule, ei tule myöskään ovulaatiota, joten luonnollisella tavalla ei enää voi tulla raskaaksi. Vaihdevuosien lähestyessä tosin voi tulla pitkä kausi, jolloin kuukautisia ei tule, mutta ne tulevat silti välillä. Silloin voi tulla vielä raskaaksi.

Joten vielä vaihdevuosien aikaan voi tulla raskaaksi. Mutta onko se mahdollista, että voisi tulla vielä niiden jälkeenkin? Sekin onnistuu, mutta silloin ei voi käyttää omia munasoluja, koska nainen ei enää voi tuottaa niitä. Raskaus kuitenkin onnistuu luovutettujen munasolujen avulla. Mutta jos sinulla ovat vaihdevuodet jo päällä, mutta kuukautiset tulevat edelleen, vaikka harvakseltaankin, voit edelleen tulla raskaaksi luonnollisella tavallakin.

Lähde: Health