Kun on raskaana, on moni asia kiellettyä.

Raskaana ei voi juoda alkoholia, pitää vähentää tai lopettaa kahvinjuonti kokonaan eikä saa syödä monia asioita. Hiuksiakaan ei kannata värjätä, jos on raskaana. Kaikkien rajoitusten lisäksi raskaana olisi syytä vältellä stressiä. Mutta saako silloin oleilla auringossa, joka voi tuntua niin rennolta tekemiseltä, joka voisi juuri vähentää stressiä?

Kuinka auringonotto vaikuttaa, jos on raskaana?

Jos noudattaa hyviä ohjeita, voi viettää mukavan aurinkoisen päivän esimerkiksi rannalla, vaikka olisi raskaana. On syytä muistaa, että aurinko vaikuttaa silloin eri tavalla kuin normaalisti.

Hormonien määrä lisääntyy raskaana, jolloin on myös alttiimpi auringon vaikutuksille. Se, että iho voi palaa herkästi auringossa, ei ole ainoa auringon aiheuttama vaara. UV-säteet voivat nimittäin hajottaa kehossa olevaa foolihappoa, joka auttaa estämään synnynnäisiä epämuodostumia kasvavassa sikiössä.

Auringossa oleskelu vähentää kehossa olevia nesteitä, joten on syytä muistaa juoda tarpeeksi, jos ilma on kuuma. Jos kehosta lähtee liikaa nesteitä, myös lapsivettä voi poistua liikaa. Se voi aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia ja johtaa sikiön aivovaurioihin.

Jokaisen on syytä muistaa suojata ihoa auringolta ja oleilla välillä myös varjossa sekä muistaa juoda. Mutta raskaana ollessa ne ovat entistä tärkeämpää.

Lähde: The List