Rakastettu pelle seikkailee pian valkokankaalla.

Vuosien 1978-1988 aikana Ylellä tehtiin Sirkuspelle Hermanni -nimistä lastenohjelmaa, jonka pääosassa oli sydämellinen Pelle Hermanni -hahmo. Nyt tämä legendaarinen hahmo tekee paluun ja saa oman elokuvan.

Tulevan Pelle Hermanni -elokuvan ohjaa Timo Koivusalo. Kuvaukset on tarkoitus aloittaa 16. elokuuta Porin Kirjurinluodossa.

Pelle Hermanni on kirjailija Simo Ojasen luoma hahmo, jota Ylellä tehdyssä ohjelmassa näytteli Veijo Pasanen. Pasanen kuoli vuonna 1988 vain kaksi päivää viimeiseksi jääneen Sirkuspelle Hermanni -jakson kuvausten jälkeen.

”Kun ohjelman tuotanto päättyi Hermannia näytelleen Veijo Pasasen kuoltua, ajattelin, ettei Hermannia voi näytellä kukaan muu”, Ojanen sanoo elokuvan tiedotteessa.

Hahmon tulkitseminen uusille sukupolville kunnia-asia

Ojasen mieli on kuitenkin sittemmin muuttunut. Hän kertoo tajunneensa, että onhan monista muistakin kirjallisista hahmoista tehty useita onnistuneita tulkintoja.

”Hermanni on rakas hahmo monille sukupolville. Hän saa nyt uuden elämän. Koivusalon upea näyttelijäkaarti tekee minut erityisen onnelliseksi”, hahmon luonut Ojanen lisää.

Pelle Hermannin rooliin ja suuriin klovninkenkiin astuu näyttelijä Vesa Vierikko, joka on aiemmin urallaan tehnyt yhteistyötä edeltäjänsä Pasasen kanssa.

”Pidän kunnia-asiana, että saan tulkita Ojasen luoman hienon Pelle Hermanni -hahmon uusille sukupolville,” Vierikko iloitsee.

”Olen näytellyt näyttämöllä Hermannia aiemmin esittäneen Veijo Pasanen kanssa ja omaan tulkintaani tästä hahmosta tulee varmasti jokin yksityiskohta kunnianosoituksena Pasaselle”, hän lupaa.

Mukana eturivin näyttelijöitä ja sirkusalan ammattilaisia

Pelle Hermanni -elokuvan muissa rooleissa nähdään myös suomalaisnäyttelijöiden kärkikaartia. Mukana ovat muun muassa Martti Suosalo, Hannu-Pekka Björkman, Iina Kuustonen, Minttu Mustakallio, Kalle Lamberg sekä lapsinäyttelijät Milo Tamminen ja Oona Hakanpää.

”Maan eturivin näyttelijöiden lisäksi elokuvassa nähdään sirkusalan ammattilaisia ja yhteistyössä on mukana myös Suomen suurin sirkus, Sirkus Finlandia”, ohjaaja Koivusalo kertoo.

”Elokuvan pääkuvauspaikkana toimii Porin Kirjurinluoto, jonne rakentuu suuri lavastekokonaisuus sirkustelttoineen ja karavaanialueineen”, hän paljastaa.

Elokuva tulee elokuvateatterilevityksen jälkeen yksinoikeudella katsottavaksi Elisa Viihteen vuokraamoon sekä Elisa Viihde Viplay -palveluun.