Näistä lupauksista on helppo pitää kiinni pitkin vuotta.

Monista vuoden alussa tehdyistä lupauksista ja päätöksistä voi olla vaikea pitää kiinni kovin pitkään. Omiin kauneusrutiineihin liittyvät lupaukset ovat kuitenkin helpommin omaksuttavissa pidemmäksi aikaa, toteaa The Independent.

Halusitpa sitten parannella ihonhoitorutiinejasi, muuttaa tyyliäsi tai hemmotella itseäsi, on alle listattu viisi kauneuslupausta, joita et todennäköisesti tule hylkäämään heti tammikuun vaihteussa helmikuuksi.

Unohda puhdistusliinat

Pitkän päivän päätteeksi voi tuntua houkuttelevalta vain napata puhdistusliina ja pikaisesti sillä puhdistaa kasvot. The Independent kuitenkin huomauttaa, etteivät ne tee iholle juuri mitään, joten niiden käyttäminen kannattaa vaihtaa kunnon puhdistustapoihin – ajan myötä ihosi kiittää sinua. Hyvien ihonhoitotottumusten kulmakivi on puhdistus, jotta viimeisetkin rippeet meikistä, rasvoista ja saasteista saa pois kasvoilta päivän päätteeksi. Joskus voi tehdä myös hyvää tehdä tuplapuhdistus. The Independentin mukaan kikka on siinä, että ensimmäisen puhdistuksen jälkeen käy kasvot läpi rasvaisella tuotteella, joka on maito-, geeli tai savipohjainen, jotta kasvoilta saa jäämät pois ilman, että iho jää todella kuivalta tuntuvaksi.

Huolla hiuksiasi

Kun hiuksia käsittelee päivittäin muotoilutuotteilla, käyttää kuumia muotoilulaitteita ja pesee niitä, tekee hiuksille hyvää saada hieman hellää huolenpitoa. Hyvä idea on vähentää kuumien muotoilulaitteiden käyttöä edes jonkin verran ja kun niitä käyttää, muistaa suojata hiukset sopivalla tuotteella. Osaksi omia kauneusrutiineja kannattaa ottaa myös ravitsevan hiusnaamion käyttö säännöllisesti, sillä se pitää The Independentin mukaan hiuksesi hyvinvoivana ja on nopea tapa toteuttaa ihan oman kodin suojissa.

Puhdista meikkisudit

Meikkisutien peseminen saattaa helposti unohtua, mikä voi tehdä niistä bakteerien kasvukentän, mikä voi johtaa taas siihen, että kasvoillesi alkaa ilmestyä näppyjä ja ärsytystä. The Independent myös huomauttaa, että hyvät sudit eivät tule halvaksi, joten niiden puhdistaminen on yksi parhaimmista tavoista välttyä siltä, etteivät rahasi menneet hukkaan. Koeta muistaa puhdistaa sudit säännöllisesti vähintään kerran viikossa, jotta pääset eroon niissä lymyilevistä pöpöistä.

Astu pois omalta mukavuusalueelta

Kaavoihin kangistuneena on helppo toistaa vain samoja meikkirutiineja päivästä toiseen. Joskus kuitenkin tekee hyvää koetella rajoja ja saada itsensä poistumaan omalta mukavuusalueelta. Koeta saada itsesi kokeilemaan joka kuukausi jotain uutta, olipa se sitten erikoinen meikkitrendi, joka on sillä hetkellä kuuma juttu, tai uusi hajuvesituoksu tai muutos hiustyylissä. Mukavuusalueen ulkopuolelle astuessa saatat myös löytää uusia lempituotteita, joita käyttää.

Älä unohda auringolta suojautumista

Päivät pitenevät ja valoa kohti kuljetaan koko ajan, joten on hyvä alkaa palautella mieliin suojakertoimen omaavien tuotteiden tärkeys. Auringolta suojautuminen suojaa ihosyövältä, mutta jos se ei vielä riitä syyksi, muistuttaa The Independent sen olevan tehokkain tapa ikääntymistä vastaan, kun on kyse ennen aikojaan ilmestymistä rypyistä. Nykyisin suojakertoimella varustettuja tuotteita voi käyttää vuoden ympäri ja niitä on yhdistetty myös meikkituotteisiin, joten yksi tuote voi esimerkiksi sekä antaa täydellisen meikkipohjan että suojata sinua auringolta.

Lähde: The Independent