Parisuhteisiin ja deittailuun liittyen puhutaan usein erilaisista merkeistä.

On olemassa varoistusmerkkejä, jotka eivät lupaa kovin aurinkoista tulevaisuutta suhteelle. Onneksi niiden vastapainoksi on myös hyviä merkkejä, jotka näyttävät vihreää valoa yhteiselle tulevaisuudelle.

Nämä hyvät merkit voivat olla pieniäkin asioita, joita tapahtuu parin jakamassa arjessa. Ne kertovat, että pari on rakentanut vahvan pohjan ja suhde on hyvissä kantimissa.

Millaisia nämä hyvät merkit käytännössä ovat? PureWow listasi niistä 12 esimerkkiä ja suomensimme ne alle.

Omaksutte toistenne tapoja

Kukoistavissa parisuhteissa olevat ihmiset omaksuvat kumppaninsa tapoja, kiinnostuksen kohteita ja maneereita. Kun tapailua on kestänyt jonkun aikaa, voi yllättäen huomata käyttävänsä jotain kumppanille ominaisia sanontoja tai olevansa innostunut kumppanille mieluisasta aktiviteetista itsekin. PureWow’n mukaan tätä kutsutaan englanniksi termillä self-other overlap ja se kertoo siitä, että rakkautenne on kestävää.

Tavalliset päivät eivät tylsistytä

Jokainen vuoden päivä ei voi olla yhtä hulppeaa romantiikkaa, mutta kun on vahva, emotionaalinen yhteys oman kumppanin kanssa, ei tällä ole väliä. Kyse ei ole niinkään jatkuvasta kemiasta, vaan kumppanuudesta. PureWow’n mukaan vahvimman emotionaalisen yhteyden omaavat parit haluavatkin usein vain laittaa yhdessä päivällistä ja katsoa sitten jotain hyvää ohjelmaa. Arkipäiväiset, tavalliset asiat ovat yhtä tärkeitä ja tyydyttäviä kuin suuret, romanttiset eleet.

Et koe tarvetta tehdä pitkiä ylistyksiä somessa

Rakastuneena voi tehdä mieli huutaa onneaan kattojen yli – tai nykypäivän sosiaalisessa mediassa. Tutkimuksen mukaan kuitenkin mitä epävarmempi suhteestaan on, sitä todennäköisemmin siitä julkaisee jotain somessa saadakseen validaatiota. Julkaisut suhteestasi ja kumppanistasi silloin tällöin eivät ole pahasta, mutta jos jaat kaiken mahdollisen suhteestasi someen, on aika pysähtyä miettimään, mitä todella on meneillään.

Fyysinen hellyys ei liity vain seksiin

Seksiä ei tarvitse olla joka päivä tai edes joka viikko, jotta olisi hyvässä parisuhteessa. PureWow’n mukaan sen sijaan pienilläkin fyysisillä huomionosoituksilla on suuri vaikutus. Aiheesta tutkimusta tehneen Chelom Leavittin mukaan fyysisen kontaktin ottaminen kumppaniin kertoo halusta olla lähellä, harrastaa seksiä ja luoda kiinnostusta suhteeseen.

”Joten jopa silloin, kun pari ei harrasta seksiä, vahvistavat he suhdettaan kommunikoimalla halusta olla lähellä ja sitoutunut suhteeseen”, Leavitt totesi.

Teette pieniä asioita toistenne hyväksi

Pieniä tekoja, ja usein. Parisuhdevalmentaja Kyle Bentonin mukaan välittämisestäsi kertovat pienet teot ovat voimakas tapa tehostaa positiivisuutta suhteessa. Nämä teot voivat olla mitä tahansa, josta tiedät toiselle tulevan hyvä mieli.

Olette myös ystäviä

Olipa yhteisiä vuosia takana miten paljon tahansa, on PureWow’n mukaan suhteen perusta vahva ystävyys. Kunnioitatte ja arvostatte toisianne, käännytte toistenne puoleen ja nautitte ajanvietosta yhdessä. Jos väliltänne riisuttaisiin kaikki muu ja romanttista suhdetta ei olisi koskaan ollut, haluaisit silti kutsua häntä ystäväksesi.

Hiljaisuus ei ole aina pahasta

Emotionaalinen yhteys ei tarkoita sitä, että pitäisi jutella jatkuvalla syötöllä. Voitte nauttia toistenne seurasta myös hiljaa eikä hiljaisuus tunnu kiusalliselta.

Ette ole riippuvaisia toisistanne

Läheisriippuvaisuus ihmissuhteissa ei ole PureWow’n mukaan hyvä merkki. Sen sijaan olisi parempi, että pari kyllä tukee toisiaan, mutta eivät nojaa liiaksi toistensa varaan.

Kotiaskareet jaetaan puoliksi

Parisuhteen pitäisi olla kumppanuutta, jossa kumpikin on yhtä paljon vastuussa asioista. Kotiaskareet voi jakaa parille sopivalla tavalla, mutta kummankin olisi syytä osallistua. PureWow’n mukaan kotitöiden jakoa tukee myös Pew Researchin kysely, jonka mukaan kotitöiden jakaminen on kolmanneksi tärkein asia, joka on yhteydessä menestyviin avioliittoihin. Edelle menivät vain uskollisuus ja hyvä seksi.

Haluat jakaa niin hyvät kuin huonot uutiset ensimmäisenä hänelle

Kenelle kerrot ensimmäisenä, jos saat merkittäviä uutisia? Jos vastauksesi ei ole kumppanisi, voi olla hyvästä kyseenalaistaa emotionaalisen yhteytenne vahvuus. PureWow’n mukaan jos tunneside kumppaniin on vahva, on hän automaattisesti se, jolle ensimmäisenä kerrot uutisesi.

Voitte aistia, kun jokin on pielessä

Jos emotionaalinen yhteys parin välillä on vahva, ei aina tarvitse kertoa asioita sanoin. PureWow’n mukaan kumppanisi ei esimerkiksi tarvitse sanoa, että hänellä oli huono päivä, koska näet sen hänen ilmeestään, kun tapaatte työpäivän jälkeen. Tai tunnistat, kun hänen suuttumuksen piilottaa loukatut tunteet. Osaat myös puhua hänelle ja käsitellä hänen huonot päivänsä ja hän osa toimia samoin kanssasi.

Olette toistenne suurimmat fanit

PureWow’n mukaan The Journal of Personality and Social Psychologyssa julkaistu tutkimus selvitti, että tapa, jolla pariskunnat reagoivat toistensa hyviin uutisiin, on erittäin tärkeää kestävän suhteen kannalta. Uutisten ei tarvitse olla edes kovin merkittäviä. Tekikö kumppanisi ennätyspitkän lenkin ja kertoi siitä sinulle ylpeänä? Se on syy juhlaan! Tai jos ei juhlaan, niin ainakin ylävitosiin ja halaukseen.

Lähde: PureWow