Voin omakohtaisesta kokemuksesta kertoa, että tämä oikeasti toimi.

Pahoinvointi on todella epämiellyttävä tunne, joka voi syntyä monesta eri syystä. Pahoinvointia voi aiheuttaa muun muassa migreeni ja krapula, tai syynä voi myös olla esimerkiksi matkapahoinvointi. Voi myös olla, että olet sairastunut ja kärsit vatsataudista tai ruokamyrkytyksestä.

Itseaiheutettuna pahoinvointi tuntuu kaikista kamalimmalta, sillä pahoinvoinnin lisäksi olet samaan aikaan todella kiukkuinen itsellesi. Esimerkiksi juhlien jälkeisenä aamuna pahoinvointi on todella ei-tervetullut seuralainen, josta jokainen haluaisi eroon mahdollisimman pian.

Aina välillä joku mainostaa keksineensä jonkin mielikuvituksellisen yhdistelmän tai juoman, jonka pitäisi maagisesti parantaa krapula. Ikävä kyllä nämä keksinnöt ovat yleensä aina melkoista toiveajattelua, eivätkä ne koskaan toimi.

Kokeilin itse eräiden juhlien jälkeisenä kuitenkin erästä tuotetta, joka ihan oikeasti toimi krapulan aiheuttamaan pahoinvointiin, ja halusin kertoa tästä onnistumisen kokemuksesta muillekin!

Kyseessä oli piparminttuöljy. Öljyn avulla ei tietenkään pääse eroon vaikkapa päänkivusta, väsymyksestä tai morkkiksesta, mutta pahoinvointiin öljyn nuuhkiminen todella auttoi, ja pahoinvointihan on yleensä krapulan kaikkein ikävin oire.

Myös tutkimuksissa on todettu piparminttuöljyn auttavat vaikutukset. Sen on todettu rentouttavan mahalaukun lihaksia, mikä auttaa helpottamaan pahoinvoinnin tunnetta.

Kun siis seuraavan kerran kärsit krapulasta – tai jonkin muun syyn aiheuttamasta pahoinvoinnista, kokeile nuuhkia eteeristä piparminttuöljyä! Ainakin omasta kokemuksestani voin todella suositella tätä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Healthline