On varsin yleistä, että treffeillä otetaan jotain alkoholipitoista juomaa lasillinen tai pari – joskus useampiakin.

Vaikka alkoholi usein yhdistetään treffeihin, kannattaa antaa alkoholittomille treffeille mahdollisuus. Alkoholilla tunnetusti on terveyshaittansa ja treffeiltä voi jopa jäädä enemmän muistikuvia, kun alkoholi on pois kuviosta.

Ideoita selvien treffien viettoon on vaikka millä mitalla, ja ne voivat olla jopa parempia kuin tapaaminen juomien äärellä. Pure Wow on listannut 25 hyvää ideaa alkoholittomien treffien viettoon ja suomensimme niistä osan alle.

Pelatkaa shakkia

Unohda Monopoly tai Kimble! Shakin parissa saa ajan kulumaan vaikka tuntien ajan, jos miettii jokaisen siirtonsa kaikessa rauhassa jutustelun lomassa. Lisäksi aivojen käyttäminen on seksikästä, ja tämä peliklassikko on eittämättä yksi stimuloivimmista vaihtoehdoista!

Käykää tietovisassa

Jos paikkakunnalla on mahdollisuus käydä tietovisassa, tarttukaa tilaisuuteen! Pääsette tekemään vaikutuksen toisiinne tietämyksellänne. Kun alkoholin jättää pois illanvietosta, ajatus kulkee paremmin ja menestyksenne visassa voi johtaa menestykseen myös rakkausrintamalla.

Laulakaa karaokea

Toisin kuin moni kenties kuvittelee, karaokesta voi nauttia myös ilman tippaakaan alkoholia! Heittäytykää ja yllättäkää toisenne tulkinnoillanne.

Askartelua

Jos olette treffailleet jo tovin, voi jonkin yhteisen askarteluprojektin tai DIY-projektin parissa väkertäminen olla hyvä idea treffeille. Pure Wow’kin kehottaa, ettet vie suhdetta uudelle tasolle ennen kuin tiedät, että pystytte yhdessä rakentamaan linnunpesän.

Viettäkää leffailta

Tämä on yksi treffi-ideoiden klassikoista. Hankkikaa leffaherkut ja käpertykää sohvalle katsomaan jotain (toivottavasti) viihdyttävää elokuvaa. Jos sää sallii ja siihen on mahdollisuus, voitte viritellä itsellenne ulkoilmateatterin ja nauttia elokuvasta taivasalla.

Pitäkää tanssibileet 70-luvun musan tahtiin

Jalalla koreasti vain! Jos diskon kulta-aikakausi ei sytytä, valitkaa jokin toinen vuosikymmen ja näyttäkää parhaat muuvit toisillenne.

Kokeilkaa seinäkiipeilyä

Pure Wwow’n mukaan jos teillä ei juttu luista, niin ainakin saatte tästä kokemuksen, joka taatusti laittaa adrenaliinit liikkeelle.

Kokkikurssille

Tutustukaa, onko paikkakunnallanne mahdollista käydä ruoanlaittoon liittyvillä kursseilla tai hyödyntäkää verkkoversiota sellaisesta. Kun kaksi hyvää tyyppiä yrittää yhdessä laittaa hyvää ruokaa, ei ilta voi mennä pieleen! Tai jos ruoanlaitto ei houkuta, kokeilkaa vaikkapa tanssitunteja! Sitten voitte myöhemmin pitää ne tanssibileet ja esitellä oppejanne kaikessa rauhassa.

Ajelulle musiikin kera

Pure Wow’n mukaan musiikki on rakkauden kieli ja kun sen yhdistää aktiviteettiin, jossa on oltava selvänä, on lopputuloksena selväpäistä treffi-iltataikaa. Hypätkää autoon, laittakaa musiikki soimaan ja ajelkaa vaikka ihaileman auringonlaskua! Ajelureissu tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä omaa musiikkimakuanne toisillenne.

Käykää kirjakaupassa

Tämä ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, mutta suunnatkaa kirjakauppaan ja valitkaa kirja, joka kiinnostaa teitä molempia. Voitte sen myötä perustaa oman kahden ihmisen kirjakerhon!

Käykää kävelyllä

Raitis ulkoilma, terveydelle hyvästä oleva aktiviteetti – ja kaiken kruununa mahdollisesti oma (tuleva) kumppani seurana.

Pelatkaa videopelejä

Olittepa kokeneita pelaajia tai ette, on tämä aina hauska aktiviteetti!

Leikkikää olevanne turisteja

Ei tarvitse lähteä kauas tunteakseen olevansa ulkopaikkakuntalainen. On hyvin mahdollista, että ette tiedä vielä kaikkea asuinpaikkakunnastanne tai siellä on kohteita, joihin ette ole tutustuneet. Tutustukaa paikkakunnan nähtävyyksiin. Kenties löydätte jotain uutta asuinpaikastanne samalla, kun tutustutte toisiinne!

Käykää keilaamassa

Jos juttu ei meinaa luistaa, ei hätää! Kohta on taas vuorosi kaataa keiloja – tai ainakin yrittää sitä. Pure Wow’n mukaan tämän aktiviteetin parissa voi välttyä kiusallisilta hiljaisilta hetkiltä. Vuorot antavat mahdollisuuden keksiä jotain sanottavaa tai voitte vähintään saada puhetta aikaiseksi molempien onnistuneista tai epäonnistuneista heitoista.

Käykää museossa

Pure Wow’n mukaan tällainen jaettu oppikokemus on mainio tapa vahvistaa romanttista sidettä välillänne. Tällaisesta kulttuurikokemuksesta voi löytää myös paljon puhuttavaa.

Lähde: Pure Wow