Näiden elokuvien joukosta löytyy jokaiselle jotakin, niin romantiikan ystävälle kuin kauhuelokuvista pitävälle.

Äitienpäivää voi viettää myös rentoutuen yhdessä äidin kanssa hyvän elokuvan parissa. Elokuvat ovat täynnä ikimuistoisia äitihahmoja, hyvistä kamaliin ja sankarillisista pelottaviin.

Good Housekeeping listasi yli 30 elokuvaa, joita katsoa yhdessä äidin kanssa, ja poimimme listalta 16 vinkkiä äitienpäivän leffailtaa varten. Valitse alta suosikkisi, osta leffaherkut ja vietä laatuaikaa äitisi kanssa!

Wine Country (2019)

Wine Country on aivan tuore elokuva, joka on julkaistu Netflixissä 10. toukokuuta. Se on palkitun näyttelijän, koomikko Amy Poehlerin esikoisohjaus. Elokuvassa ystäväporukka kokoontuu viikonlopuksi Napa Valleyyn juhlimaan heistä yhden 50-vuotispäivää. Pitkäaikaisten ystävien jälleennäkemisestä seuraa hulvatonta draamaa.

Mildred Pierce – amerikkalainen nainen (1945)

Tämä elokuva kertoo äidistä, joka tekisi kaikkensa hemmotellun lapsensa hyväksi. Joan Crawford voitti roolistaan parhaan naispääosan Oscar-palkinnon.

Freaky Friday (1976)

Tästä elokuvasta on tehty uusintaversio vuonna 2003 nimellä Perjantai on pahin. Tämä Lindsay Lohanin ja Jamie Lee Curtisin versio voi olla helpompi löytää, mutta jos mahdollista, kannattaa katsoa alkuperäinen Freaky Friday sen 70-luvun loistossaan. Tämä komedia näyttää, mitä tapahtuu, kun koettaa kulkea kilometrin, jos toisenkin, äitinsä (tai tyttärensä) kengissä.

Urhea (2012)

Monissa Disneyn ja Pixarin animaatioissa ei ole äitejä mukana, mutta Urhea on toista maata. Siinä myös keskitytään äiti-tytär-suhteeseen, mikä on virkistävää.

Aliens – paluu (1986)

Äidit ovat harvoin toimintasankareita eikä Ellen Ripley varsinaisesti ole elokuvassa nähtävän pikkutytön äiti, mutta hän osoittaa, että lapsesta voi välittää ja samalla näyttää närhen munat muille. Jos äitisi kaipaa jotain toimintapitoisempaa, on Aliens – paluu täydellinen valinta.

Lady Bird (2017)

Oscar-ehdokkuuksia kerännyt Lady Bird on draama high school -opiskelijan myrskyisästä äitisuhteesta. Tämä on sellainen elokuva, joka saa haluamaan tarttua puhelimeen ja soittaa äidille pahoitellakseen kaikkea teini-iän kapinointia.

Suurinta elämässä (1959)

Tämä melodraama seuraa kahden lesken tyttärien koettelemuksia. Good Housekeepingin mukaan tämä elokuva osoittaa todeksi sen, mitä Leo Tolstoi sanoi: kaikki onnelliset perheet ovat toistensa kaltaisia, jokainen onneton perhe on onneton omalla tavallaan.

The Babadook (2014)

Jos olette äitisi kanssa kauhuelokuvien ystäviä, voi tässä olla silloin sopiva valinta. The Babadook osoittaa, kuinka pitkälle äidit ovat valmiita menemään suojellakseen lapsiaan. Tässä elokuvassa äiti joutuu taistelemaan pelottavaa, yliluonnollista otusta, joka jahtaa hänen poikaansa.

Aina vierelläsi (1998)

Olisiko nyyhkyleffa enemmän sopiva leffailtaan äidin kanssa? Tämä nimittäin itkettää! Elokuvassa nuori äitipuoli koettaa voittaa uuden perheensä puolelleen. Kannattaa varautua nenäliinojen kera.

Mamma Mia! (2008)

Mamma Mia!:ssa on kaikki ainekset klassiseen tyttöjen iltaan: vahva äiti-tytär-suhde, pohdiskelua äitiydestä, ihana kesäinen saari ja ABBA:n musiikia. Jos innostutte, katsokaa perään elokuvan jatko-osa, Mamma Mia! Here We Go Again.

Fargo (1996)

Yksi kovapintaisimmista, no bulls*t -äideistä on Fargon Marge Gunderson. Hän ottaa hoidettavakseen rikostutkinnan, vaikka hänen raskautensa on jo pitkällä.

Äitini on merenneito (1989)

Cher, Winona Ryder ja Christina Ricci näyttelevät perhettä, joka koettaa pitää kaiken kasassa. Elokuva osoittaa, että joskus se on vain hyvä asia, että oma äiti on epäsovinnainen.

Kaikki alkaa A:sta (2006)

Tämä tarina kertoo Akeelah Andersonista ja hänen unelmastaan kilpailla tavauskilpailussa. Tämä elokuva on passeli kaikille niille lastensa tukena oleville, kannustaville äideille.

Ihmeperhe 2 (2018)

Jos sinulla on pieniä lapsia, kokoontukaa yhteen ja katsokaa tämä elokuva, joka muistuttaa siitä, että äiti on todellinen sankari. Jos ykkösosa Ihmeperhe on katsomatta, katsokaa vaikka molemmat!

Äiti kulta (1981)

Tämä elokuva kertoo Joan Crawfordin elämästä ja hänen pelottavasta suhteestaan lapsiinsa. Faye Dunaway tekee elokuvassa suorituksen, joka antaa kaikille tyttärille painajaisia.

Bad Moms (2016)

Good Housekeepingin mukaan tämän katsominen äitienpäivänä on win-win-tilanne: jos sinulla on mahtava äiti, voitte puhua siitä, miten hän loistaa elokuvan äiteihin verrattuna. Jos taas äitisi muistuttaa elokuvan äitejä, voitte nauraa sille, miten tuttua tapahtumat ovat. Ja elokuva osoittaa, että myös ne ”huonot äidit” osaavat olla melko mahtavia.

Lisää leffavinkkejä sekä linkit näihin elokuviin Netflixissä tai Amazon Primessa löydät täältä.

Lähde: Good Housekeeping