Asiantuntija kertoo syyn kissojen laatikkorakkauden taustalla ja antaa myös kätevän vinkin, miten hyödyntää laatikoita ruokkimisessa.

Luultavasti jokainen kissanomistaja tietää, miten kissojen mielestä pahvilaatikot ovat maailman paras asia; niissä on hauska leikkiä, nukkua tai vain piileskellä ja vaikka kodista löytyisi hienot raapimapuut ja lelut, jäävät ne pahvilaatikoiden jalkoihin.

Miksi kissat sitten niin pitävät pahvilaatikoista? Tähän vastataan tunnetun animaatiohahmo Simonin kissan YouTube-kanavalla julkaistulla videolla.

Videolla nähtävän asiantuntijan mukaan kissat tuntevat olonsa turvalliseksi rajatuissa tiloissa ja tämä selittää, miksi pahvilaatikot ovat kissojen keskuudessa niin suosittuja.

”Ne tuntuvat olonsa turvalliseksi, kun niillä on jotain rajattua ja etenkin jotain sellaista, jossa on reunat”, asiantuntija kertoo.

Yksi vaikuttava tekijä on myös se, että kaikkien kissojen pitää päästä piiloon – ei siis vain arkojen kissojen. Laatikot ovat kissoista myös hauskoja, leikkivätpä ne sellaisen kanssa yksin tai muiden kissojen kanssa.

Pahvilaatikoista voi olla iloa myös kissojen ruokinnassa, sillä kuivaruokaa voi piilottaa pahvilaatikkoon. Laatikkoon ripotellaan osa kissan päivän kuivaruoasta, peitellään ne lehdillä, tehdään laatikkoon pari reikää ja laitetaan laatikon kansi kiinni, joten kissa saa ”metsästää” laatikosta kuivaruokaa.

Voit katsoa tämän vinkin havainnollistettuna yllä olevalta videolta sekä katsoa Simonin kissan animaation kissojen laatikkorakkaudesta.