Presidentti Sauli Niinistökin järkyttyi nuoren pojan kertomista kokemuksista.

Tällä viikolla vietetään rasisminvastaista viikkoa ja aihe onkin saanut runsaasti huomiota sen jälkeen, kun Ylen Aamu-tv:n haastattelussa maanantainaamuna vieraillut 11-vuotias Valtteri Saarinen kertoi kokemastaan rasismista yhdessä äitinsä, Adoptioperheet ry:n hallituksen puheenjohtaja Salla Saarisen kanssa.

Alle vuoden ikäisenä Suomeen adoptoitu Valtteri paljasti, kuinka hänen ihoväriään hakutaan ja esimerkiksi jos hän on yksin bussipysäkillä, saattavat bussit ajaa vain ohi ottamatta poikaa kyytiin.

Valtterin kertomukset ovat pysäyttäneet ja pojalle on satanut tukea niin tavallisilta kansalaisilta kuin maan johdoltakin. Presidentti Sauli Niinistö järkyttyi ja otti aiheeseen kantaa Facebookissa:

Joskus järkyttyy jo heti aamusta. Tänään kävi niin. Valtteri, 11-vuotias poika, kertoi tv:ssä kokemuksistaan. Häntä…

Julkaissut Sauli Niinistö 21. maaliskuuta 2016

Valtiovarainministeri Alexander Stubb taas kiitteli Valtteria rohkeudesta Twitterissä:

Valtiovarainministeri on ollut Aamulehden mukaan myös Valtterin perheeseen yhteydessä ja sopinut tapaavansa pojan.

”Olen todella kiitollinen, että niin kuuluisat ihmiset ottavat kantaa ja pistävät pyörät pyörimään”, Valtteri kertoi Aamulehdelle ja lisäsi toivovansa, että ihmiset avaisivat silmänsä.

”Toivottavasti minusta ja muista mustista huomaa, että me ei olla mitään pahaa sakkia”, 11-vuotias sanoi Aamulehdelle.

Minkälaisia ajatuksia Valtterin kokemukset sinussa herättävät? Katso video alta ja ota sen jälkeen kantaa kommenteissa! Koko haastattelun löydät Ylen sivuilta täältä.

Go Valtteri! Kun poliitikot kiistelevät siitä, kuka saa virpoa ja kuka ei, tämä 11-vuotias kiteyttää kaiken oleellisen Yle aamu-tv:n haastattelussa.

Julkaissut Kioski 21. maaliskuuta 2016

Lähde: Yle, Aamulehti