Rakkaus saa ihmiset tekemään ja ajattelemaan asioita erikoisesti.

Joskus rakkauden tunne on niin suuri että se saa ihmiset menemään äärimmäisyyksiin – tämä tarina on siitä pelottava esimerkki.

1

Rosa Castellanos Diaz, nuori nainen El Coyolarin kylästä, Hondurasista, odotti kaksosia poikaystävänsä, Melvin Mendozan kanssa. Tai niin kaikki ainakin luulivat, mukaan lukien Melvin, sillä Rosa näytti olevan raskaana ja todisteina oli muutama ultraäänikuva. Viime perjantaina, suuren päivän lähestyessä, tuleva äiti hyppäsi bussiin matkustaakseen Hondurasin pääkaupunkiin, jossa synnytys oli tarkoitus käynnistää.

Synnytyksen aikana sattui komplikaatio

Rosa soitti poikaystävälleen myöhemmin samana iltana ja kertoi hirveät uutiset: yksi kaksosista oli menehtynyt synnytyksen aikana, ja toisen tuli jäädä sairaalan tehovalvontaan.

Rosa palasi El Coyolariin lauantaina pienen korin kanssa ja tapasi poikaystävän sekä sukulaiset. Ihmiset halusivat nähdä menehtyneen vauvan, mutta Rosa sanoi että kori oltiin suljettu ja lääkärit olivat ohjeistaneet olemaan avaamatta sitä. Kaikki surivat menetystä nuoren parin puolesta. Melvin oli surun murtama ja hänen ystävänsä yrittivät tukea häntä hautausseremonian aikana.

Huomio kiinnittyi toiseen kaksoseen

Hautajaisten jälkeen, kaikki keskittyivät elossa olevaan kaksoseen, joka taisteli hengestään toisessa kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa. Osa ihmisistä kuitenkin piti Rosan tarinaa erikoisena. Moni Melvinin ystävistä oli pitkään epäillyt että nainen oli tekaissut raskauden, jotta suhde jatkuisi mahdollisimman pitkään.

2

Epäilykset heräsivät

“Tilanne vaikutti epäillyttävältä”, Melvinin ystävä, Ismael Mejia kertoo ja jatkaa:

”Joten menimme yöllä hautausmaalle ja kaivoimme arkun ylös – sen sisällä oli nukke, jolle oltiin puettu lapsen vaatteet”.

Melvinin ystävät kuvasivat hirveän löydön puhelimella, jotta Rosan huijaus saataisiin todistettua. He toimittivat arkun ja videon poliisille – tämän jälkeen he ottivat nuken ja veivät sen Rosan luokse.

Melvin sai tietää tyttöystävänsä katalasta juonesta, muttei halunnut nostaa syytettä häntä vastaan. Asiaa ei olla vielä varmistettu, mutta on todella todennäköistä ettei toista lasta ole edes olemassa.

Tämä tarina osoittaa, mialaisiin tekoihin pakkomielteinen rakkaus voi johtaa. Rakkaus voi johtaa upeisiin tekoihin ja uhrauksiin – samalla se tuo esille pelottavia piirteitä, kuten tässä tapauksessa.