Tuttu ja turvallinen voi alkaa houkuttaa uudelleen.

Välillä kertaalleen jo eronneet pariskunnat saattavat päätyä uudelleen yhteen. Osa tekee sen aidosta halusta ja he saavat suhteensa korjattua kestäväksi, osan kohdalla syyt voivat ollakin huonompia.

Glamour listasi viisi huonoa syytä, jotka voivat vaikuttaa haluusi palata yhteen entisen kumppanisi kanssa.

1. Et halua hukata aikaa

Kun on käyttänyt kuukausia tai vuosia parisuhteeseen, toivoisi sen saavan erilaisen päätöksen kuin ero. Onkin helppo ajatella, että kun suhteeseen on käyttänyt elämästään jo paljon aikaa, ansaitsee se toisen mahdollisuuden. Se voi kuitenkin johtaa vain pahempiin sydänsuruihin.

2. Unohdat huonot hetket

Jossain vaiheessa lähes jokaisen eron jälkeen koittaa aika, jolloin ex-rakkaan huonot puolet poistuvat mielestä ja muistaa vain ne kivat yllätykset ja onnelliset yhteiset hetket. Hyviä aikoja muistellessa vanha suola voi alkaa janottaa kovastikin eikä eroon johtaneita syitä muista – vaikka syytä olisi.

3. Pelkäät jääväsi yksin

Sinkkuus voi alkaa ahdistaa jossain vaiheessa eron jälkeen ja silloin mielessä voi alkaa pyöriä ajatus suhteen lämmittämisestä uudelleen. ”Parempi olla exän kanssa kuin yksin”, voi olla monelle tuttu ajattelutapa, mutta sekään ei ole peruste palata yhteen.

4. Ajattelet voivasi muuttaa häntä

Kukapa ei haluaisi muuttaa jotain huonoa hyväksi. Exänsä viat tietää ja tuntee ja on helppo ajatella, että tällä kertaa niihin voi vaikuttaa ja hän voi muuttua. Ihmistä ei kuitenkaan voi muuttaa, vaan halu muutokseen on tultava hänestä itsestään.

5. Kaipaat tuttua ja turvallista

Uudessa suhteessa on hyvät puolensa, mutta kun tuntee toisen läpikotaisin, on siinäkin etunsa. Etenkin kun sillä tavoin voisi välttyä siltä pelottavalta vaiheelta: uuden kumppanin etsimiseltä.

Lähde: Glamour