Vanhempia on pyydetty arvioimaan, kuinka hauskaa heillä oli lastensa kanssa eri ikäkausina.

Vanhempien mielestä lapset ovat hauskimmillaan 5-vuotiaana, selviää brittikyselystä, johon osallistui 2 000 perhettä. Noin 40 prosenttia vanhemmista kertoi lastensa olleen hauskinta seuraa 5-vuotiaana, koska siinä iässä he alkoivat kommunikoida kunnolla ja heille kehittyi hyvä huumorintaju.

Samaisen kyselytutkimuksen mukaan vanhempien hermoja taas koetellaan, kun lapset ovat 10-12-vuotiaita: silloin lasten kanssa on kaikista haastavinta viettää aikaa. Kyselystä ilmeni myös, että tytöillä on usein hauskempaa äitiensä kanssa ja pojat viettävät mieluummin aikaa isiensä kanssa.

86 prosenttia kyselyyn osallistuneista vanhemmista koki, että aktiivisena oleminen toi perhettä yhteen. Tästä huolimatta vanhemmat viettävät keskimäärin 3,5 tuntia viikossa aikaa erilaisten aktiviteettien parissa yhdessä lastensa kanssa.

Vanhempia pyydettiin myös vertailemaan prosenttiosuuksin, kuinka hauskaa tai rankkaa työtä vanhemmuus voi olla. Suurin osa vastaajista sanoi prosenttiosuuksien jakautuvan 50/50 – eli vanhemmuus on monien mielestä yhtä hauskaa kuin se on kovaa työtä.

Lähde: Daily Mail