Toiset ovat uuden yrityksen arvioisia, toiset eivät. Näistä asioista voi olla apua, jos pohdit kumpaan kategoriaan exäsi kuuluu.

Toisinaan parisuhteen päätyttyä käy niin, että ex-kumppanin perään alkaa haikailla ja samalla pohtia, pitäisikö suhteelle antaa toinen mahdollisuus. Se voi olla riski ja sydämensä saattaa särkeä uudelleen tai sitten kaikki menee mainiosti ja rinnalla on kumppani loppuelämäksi.

Glamour-lehden mukaan ennen kuin antaa exälle uuden mahdollisuuden, on tiettyjä asioita mitä kannattaisi tehdä ja pohtia. Alla kuusi sellaista.

1. Olet tapaillut muita

Jos haluat onnistua toisella kertaa, ensin sinun pitää tietää, voitko olla onnellinen jonkun toisen kanssa. Suhde kuitenkin loppui syystä, joita erosta toipuessa on saanut pohtia ja käydä läpi. Muiden tapailu auttaa näkemään, mitä itse haluat parisuhteelta ja mitä odotat toiselta ihmiseltä ja onko lopulta kukaan kykenevä tarjoamaan sinulle haluamiasi asioita. Muiden kanssa olemalla näet, johtuiko ero hänestä vai onko syy enemmän sinussa itsessäsi.

2. Olet antanut hänelle anteeksi

Jos haluat koettaa suhdetta uudelleen, sinun pitäisi olla päästänyt irti kaikista kaunoista, joita hän kohtaan tunsit parisuhteenne päättymisen takia. Jos et pysty katsomaan häntä, koskettamaan häntä ja pitämään häntä lähellä ilman, että sisälläsi muljahtelee negatiiviset tuntemukset, ei uusi yritys kannata – ainakaan vielä.

3. Teillä on yhteisiä asioita

Alkuhuuman jälkeen yhteisten asioiden merkitys kasvaa. Eikä kyse ole pelkästään samanlaisista mieltymyksistä musiikin tai ruoan suhteen. Tärkeämpää on, että arvot, tavoitteet ja suhtautuminen uskontoon käyvät yksiin, sillä ilman näitä samankaltaisuuksia uudelleen syttynyt kipinä sammuu pian uudelleen.

4. Hän saa sinut olemaan parempi ihminen

Saiko exäsi sinut olemaan paras versio itsestäsi? Saiko hän tuntemaan olosi hauskemmaksi, nokkelammaksi ja kauniimmaksi vain, koska olit hänen kanssaan? Jos hän myös tuki unelmiasi ja panosti tulevaisuuteenne, voi hän olla toisen mahdollisuuden arvoinen. Jos hän taas mollasi sinua, ei nähnyt arvoasi ja kauneuttasi ja sai sinut tuntemaan olosi tyhmäksi, typeräksi ja rumaksi, ei hän todellakaan ansaitse uutta yritystä.

5. Syy erolle on poistunut

Oli syy erollenne mikä tahansa, mutta olet varma sen poistuneen eikä se olisi suhteenne haittana enää jatkossa, hän voi olla uuden yrityksen arvoinen.

6. Jompikumpi nosti kädet pystyyn liian aikaisin

Joskus suhteen kanssa saattaa luovuttaa ennen kuin sen eteen on kunnolla koettanut tehdä töitä. Monet erehtyvät mieltämään suhteen vääräksi, jos se ei ole helppoa, mutta parisuhteen eteen täytyy kuitenkin tehdä aina edes jonkin verran töitä. Jos kumpikin on valmiina yrittämään tosissaan saada suhteen toimimaan, miksi olla kokeilematta?

Joskus on myös täysin selvää, ettei suhteelle kannata antaa uutta mahdollisuutta. Esimerkkejä tästä ovat muun muassa se, ettei hän suostu tunnustumaan tai ottamaan vastuuta virheistään, hän on ilkeä/julma sinua, perhettäsi ja/tai ystäviäsi kohtaan, hän on pettänyt sinua useasti tai hän on sanallisesti tai fyysisesti loukkaava.

Lähde: Glamour