Tulet ilahtumaan tästä tutkimuksesta, jos pidät suklaasta.

Suklaa ei ole vain herkullista, sillä se näyttäisi olevan hyväksi aivoillesi, uusimmassa tutkimuksessa kerrotaan.

Suklaa maistuu mahtavalta monissa jälkiruoissa ja myös sellaisenaan. Mielestäni ei olekaan olemassa tilannetta, jossa pala suklaata ei tekisi hyvää mielelle.

Suklaa tarjoaa terveydellisiä vaikutuksia

Olet varmasti kuullut sanonnan: ”omena päivässä, pitää lääkärin loitolla”, mutta nyt vaikuttaisi siltä että myös suklaa voi hoitaa saman asian.

Italialaisessa yliopistossa tehty tutkimus osoitti että aivojen kognitiiviset vauriot hidastuvat ihmisten keskuudessa, jotka syövät säännöllisesti suklaata.

Suklaa on täynnä antioksidantteja ja rautaa. Vaikuttaisikin siltä että suklaa on paras valinta ihmisille jotka haluavat herkutella. Uusimman tutkimuksen mukaan suklaa vaikuttaa positiivisesti aivojen toimintaan. Se nostaa muun muassa keskittymiskykyä, ja sitä kuinka muistat asioita.

– Säännöllinen annos suklaata voi tarjota selviä positiiviisia vaikutuksia aivojen kognitiiviselle toiminnalle, tutkija Valentina Socci kertoo ”Frontiers in Nutrition” -julkaisulle.

Varo painonnousua

Suklaa sisältää paljon rasvaa, jonka vuoksi Jacylin London suosittelee olemaan varovainen liiallisen suklaan kulutuksen suhteen.

– Jos syöt suklaata jokaisena päivänä, niin edut ovat selvästi havaittavissa. Suklaa ei tietenkään tarkoita sitä ettei tarvitse syödä mitään muuta tai pitää huolta terveellisestä ruokavaliosta, Jacylin kertoo.

Eikö tämä olekin positiivinen uutinen!

Jaa juttu ystävillesi Facebookissa, jotka pitävät suklaasta.