Sisustussuunnittelija ja väriasiantuntijat antoivat vinkkejään kylppäriin tai wc-tilaan sopivista väreistä.

Kylpyhuonetta tai wc-tilaa sisustaessa moni päätyy turvalliseen kokovalkoiseen tyyliin. Turvallisessa ei ole mitään pahaa, mutta myönnettävä on: se voi käydä tylsäksi.

PureWow’n mukaan tällaiset kodin pienemmät huoneet antavat hyvän mahdollisuuden lisätä kotiin hieman persoonallisempaa ilmettä vailla huolta siitä, että se vaikuttaisi suuresti kodin myyntiarvoon, jos myynti myöhemmin tulee ajankohtaiseksi.

Miksipä ei siis irroittelisi ja lisäisi väriä kotiin? PureWow jututti useampaa sisustussuunnittelijaa sekä väriasiantuntijaa, ja näin selvitti kylpyhuoneeseen sopivia väri-ideoita, joita et välttämättä ole itse tullut ajatelleeksi.

Tällaisia värejä asiantuntijat nostivat esiin:

Maanläheiset vihreät

Sherwin-Williamsin värimarkkinoinnin johtaja Sue Wadden mainitsi maanläheiset värit.

”Syvät siniset ja vihreät ovat kaunis esimerkki”, hän totesi.

PureWow’n mukaan syvän vihreä sävy auttaa luomaan levollisen, retriittimäisen ympäristön, mutta tekee silti vaikutuksen. Väriä voi käyttää vain yhdessä seinässä, korostuksena.

Tyyli käy yksiin yleisen maalaustrendin kanssa, minkä maali-startup Clare on huomannut.

”Asiakkaamme ovat tulleet kokeilevammaksi, kun on kyse väreistä, ja suosivat tummempia sävyjä”, Claren perustaja Nicole Gibbons sanoi.

Jalokivisävyt

Erilaiset jalokivisävyt, kuten smaragdi, voivat olla elegantti tapa tehdä pienestä tilasta näyttävä.

”Mikä tahansa hullu väri voi toimia, kunhan sitä tukee, ohjaa ja kehystää muilla, ajatuksella tehdyillä valinnoilla”, Black Lacquer Designin perustaja Caitlin Murray selitti.

Murray esimerkiksi yhdisti smaragdin puiseen allaskaappiin, valkoiseen tasoon ja mustiin elementteihin.

Limenvihreä

Limenvihreä on räväkämpi valinta, mutta se voi olla leikkisä korostusväri etenkin lasten kylpyhuoneessa.

”Liika vihreän käyttö voi hukuttaa alleen, joten käytimme valkoraitaa tasoittamaan vihreää sävyä ja pitämään kylppärin hieman hienostuneempana”, sisustussuunnittelija Alexandra Rae kuvaili tilaa, jossa käytti limenvihreää.

Marjaisat sävyt

Väri, jossa on lämpimiä pohjasävyjä, voi estää kylppäriä tai wc-tilaa näyttämästä karulta. PPG Paintin Dee Schlotterin mukaan rikkaat marjasävyt voivat antaa hienostunutta ilmettä jopa simppeleihin tiloihin.

Hailakka ametistisävy

Kun Houstonissa vaikuttava suunnittelija Mary Patton alkoi työstää kylpyhuonetta perheelle, jolla oli pieni tyttö, hän kysyi tytöltä, mitä hän halusi tilaan, ja tulkitsi sitä sopivalla tavalla.

”Hän oli todella kiinnostunut violetista kylpyhuoneesta, joten valitsin hienostuneen, mutta hauskan värin”, Patton sanoi PureWow’lle.

”Valitsen vaalean, neutraalin laatan ja valkoista kvartsia olevat tasot sekä maalasin koko kylpyhuoneen Valsparin Fancy Pansy -värillä. Tämä huijaa silmää mieltämään huoneen suuremmaksi ja on vaaleampi versio monokromaattisesta tyylistä”, hän jatkoi.

Kirkas koralli

Sijainti pitää ottaa myös huomioon. Esimerkiksi kylpyhuone tai wc-tila, joka johtaa uima-altaalle tai ulkotilaan, pitäisi olla kirkkaampi ja leikkisämpi kuin kodin pääkylpyhuone tai wc-tila.

”Se on muutostila – ihmiset tulevat sinne vaihtamaan vaatteensa ennen ja jälkeen uima-altaassa olon – joten väri eroaa muusta kodista”, kertoi Gideon Mendelson, Mendelson Groupin perustaja ja luova johtaja.

Puhdas pinkki

PureWow’n mukaan tätä sävyä joko rakastaa tai vihaa, ja jos kuulut ensimmäisten joukkoon, voi sitä hyvin käyttää tilan keskipisteenä. Murray kertoi, että väriä voi lähestyä kahdella tavalla.

”Aina kun lähden todella räväkäksi keskeillä huonekalulla, kuten kaapiston kanssa, annan palaa värien ja kuvioiden kanssa koko tilassa tai rauhoitan muuta huonetta valkoisilla seinillä ja vähintään yhdellä mustalla elementillä”, hän selitti.

Flamingon vaaleanpunainen

Jos koralli on liian vaisu väri ja puhdas pinkki liian räikeä, miten olisi flamingomainen vaaleanpunainen? Tai jopa koko eläin ihastuttamaan kylppäriä!

”Tässä pienessä kylppärissä flamingotapetti teki huoneesta kirkkaan ja pirteän, kun taas pehmeän harmaat lattiat, ovet ja tasot sekä puupanelointi kalusteissa luo tasapainon tuntua”, Paintzenin sertifioitu värikonsultti Kristen Chuber kuvaili.

Alta näet pienen maistiaisen tilassa käytetystä tapetista:

Klassinen musta

Mustaa ei kannata vältellä tai arastella. Sillä voi korostaa yksityiskohtia ja puusta tehtyjä kohtia. PureWow’n mukaan musta ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain korostamaan perinteisen tyylisiä koteja.

”Minä uskon, että lähes jokainen kylppäri voi hyötyä mustasta”, Black Lacquer Designin Murray selitti.

Musta on varsinkin silloin kätevä, jos haluat luoda vaikuttavamman ilmeen.

”Rikas, hienostunut väri on täydellinen tapa tuoda draamaa huoneeseen”, Claren Gibbons totesi – todiste siis siitä, että vaikka käytät neutraaleja, ei niiden tarvitse olla tylsiä.

Keltaiset korostukset

Jos haluat leikitellä kuvoilla ja kontrastilla, on pieni tila täydellinen sitä varten. Kun neliöitä ei ole paljon, voi tällainen tyyli antaa energiaa, kun taas isossa tilassa se voi olla jo liikaa. Esimerkiksi pääasiassa mustavalkoisessa tilassa keltaiset korostukset antavat tuoretta ilmettä ja tekevät tilasta eloisan – alla Studio Ten 25:n perustaja ja suunnittelija Abbe Fenimoren esimerkki:

Lisää kuvia näistä väreistä sekä siitä, miten niitä on käytetty kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa, löydät täältä.

Lähde: PureWow