Yksikään tutkimukseen osallistuneista naisista ei kuitenkaan halunnut pettämisestään huolimatta erota kumppanistaan.

Tutkimuksen mukaan kumppaneitaan pettävät keski-ikäiset naiset etsivät intohimoa ja seksiä, mutta eivät halua sen takia erota miehistään. Tulokset on saatu varatuille tarkoitettua Ashley Madison -deittisivustoa käyttävien naisten avulla.

Päätutkija Eric Andersonin mukaan löydökset haastavat yleisen käsityksen siitä, että naiset pettävät, koska ovat onnettomia suhteissaan.

”Ihmiset usein sanovat pettämisen olevan merkki syvemmistä parisuhdeongelmista. Tämä tarina kuitenkin tulee terapeutin sohvalta sen jälkeen, kun nainen on jäänyt kiinni pettämisestä”, Winchesterin yliopistossa urheilun, maskuliinisuuden ja seksuaalisuuden professorina toimiva Anderson sanoi Live Sciencelle.

”Kun jää kiinni, sitä keksii tekosyitä. Tekosyyksi tulee ”No, mieheni ei kohtele minua hyvin, suhteessa on ongelmia”, Ashley Madisonin tiedevastaavana toimiva Anderson jatkoi.

Tutkimusta varten Anderson ja hänen kollegansa pääsivät käsiksi sadan 35-45-vuotiaan naimisissa olevaa Ashley Madisonia käyttävän naisen profiileihin ja heidän lähettämiin viesteihin heidän siitä tietämättä.

Tämä mahdollisti naisten motivaatioiden tutkimisen ilman, että he pelkäävät tulevansa tuomituksi. Andersonin mukaan sivuston ehdoissa sanotaan, että käyttäjien profiilitietoja ja sivuston käyttöä saatetaan tutkia tutkimustarkoituksia varten.

Live Sciencen mukaan tutkimuskohteena olleista naisista kaksi kolmesta sanoi etsivänsä enemmän romanttista intohimoa, mihin liittyi aina seksi. Yksikään naisista ei halunnut erota kumppanistaan.

Vaikka löydökset rajoittuvat vain yhden pettämissivuston käyttäjiin, ne osoittavat Andersonin mukaan sen, että monet pettävät naiset eivät ole täysin tyytymättömiä kumppaneihinsa.

Andersonin mukaan suurin osa naisista halusi vain yhden salarakkaan ja etsi edes jonkinlaista emotionaalista yhteyttä. Tutkijan mukaan on mahdollista, että naiset tarvitsevat enemmän tunneyhteyttä nauttiakseen seksistä tai he ovat rationaalisia ja valitsevat yhden salasuhteen.

”Jos on useampia salasuhteita useiden ihmisten kanssa, mahdollisuudet jäädä kiinni kasvavat”, Anderson sanoi.

Lähde: Live Science